Fortnite borttaget från AppStore.

Brutit mot Apples regler.

När Epic Games bestämde sig för att erbjuda sina användare att köpa tillägg och annat till det populära spelet direkt från Epic istället för att använda köp inne i appen så bröt de mot Apples regler.
Detta ledde till att Apple helt enkelt slängde ut spelet från AppStore.
Anledningen till att Apple inte accepterar detta beteendet är att de i sin tur tar 30 % av alla intäkterna som kommer in via köp i appar.
Jag har personligen full förståelse för att Apple reagerar som de gör då detta är de givna reglerna som finns om man vill existera i deras AppStore.
Man kan inte både äta kakan och ha den kvar.

 

5f35b92247225.image

 

Epics motreaktion.

Efter att Apple valde att ta bort Fortnite så valde Epic i sin tur att stämma Apple samt att släppa en protestvideo  som hånar Apple, detta genom att filmen är en ren parodi på Apples egna smått ikoniska reklamfilm 1984.
Dessutom lanserade man taggen #FreeFortnite.

 

fortnite

 

Även Google Play Store.

I detta nu har Fortnite även tagits bort från Googles Play Store och detta på grund av samma anledning, det vill säga att det bryter mot reglerna för köp i app.
När det gäller Android så kan ju användaren fortfarande få tag i och ladda ner spelet utanför Play Store, om man så önskar.

MW-IL314_big_te_20200728123357_ZQ

 

Ingen slump.

Vi får se vart detta tar vägen, men det ska bli väldigt intressant att följa framöver.
Att Epic Games väljer att göra detta just nu ser jag inte som en tillfällighet med tanke på allt fokus och den debatt som varit den senaste tiden kring huruvida de stora teknikjättarna har för stor makt och monopolställning eller inte.

/TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s