WhatsApp får snart efterlängtad funktion?

Flera enheter samtidigt?

Det finns ett par saker där WhatsApp ligger efter sina konkurrenter och en av dessa är problemet med att man bara kan använda varje inloggat konto på max en enhet i taget (undantaget den extra webb-versionen).
Eftersom det finns flera personer som som kanske har två eller flera mobila enheter så kan det vara lite krångligt idag.
Det faktum att WhatsApp dessutom saknar en iPad-app är ytterligare en sak som inte är så positiv jämfört med exempelvis systerappen FB Messenger eller Telegram.

maxresdefault

 

Byta mobil, inte jättesmidigt idag!

 

En annan sak som inte är jättesmidigt med WhatsApp är när man byter mobil.
Så länge man byter inom sitt mobila OS så funkar det rätt smidigt, men så fort man byter mellan Android och iPhone eller tvärtom så blir det svårt, nästintill omöjligt att få med sig historik och chatt-trådar.

PRI_130384786

 

Lösning på gång?

Men enligt WABetaInfo så ska samtliga saker ovan kanske vara på väg att lösas inom kort.
Enligt sidan ska WhatsApp jobba på en lösning där man ska kunna vara inloggad med samma konto på upp till fyra mobila enheter samtidigt.
När man väljer att lägga till en enhet måste man dock kopiera över sin historik manuellt till den nya enheten genom att vara uppkopplade på samma wifi.
När sammankopplingen väl är genomförd ska dock alla kopplade enheter få framtida meddelanden till sig och därmed alltid vara i synk.
Man skriver dessutom att en app för iPad kan vara på gång och kommer förmodligen släppas när funktionen för delning mellan enheter är lanserad.

114023-telegram-1538746003-632835

 

Lösning på flytt mellan olika mobila OS?

Det är dock oklart om detta innebär att man kommer kunna koppla ihop enheter med olika mobila OS, men rent teoretiskt borde det ju inte vara några problem.
Men tiden för utvisa om detta blir verklighet eller inte.

Mitt tips både nu och sen är dock att titta närmare på en app som redan löser allt ovan och mycket mer, nämligen den suveräna appen Telegram som finns både till Android och iOS (inkl. iPad).

Ha det bäst!
/TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s