Nu kommer Nearby Share, Googles AirDrop-variant!

Efterlängtad funktion!

Är det något jag själv använder väldigt ofta med mina Appleprodukter så är det just AirDrop eftersom funktionen innebär att man snabbt och smidigt kan skicka filer och bilder till en annan enhet i närheten genom en enkel knapptryckning.
Nu har äntligen Google lanserat sitt eget alternativ till denna tjänst och det är konstigt att det tagit så pass lång tid innan alternativet kom.

När man vill dela en fil eller annat via Nearby Share så dyker alla tillgängliga enheter upp som kan ta emot objektet. Precis som med AirDrop så kan sedan mottagaren acceptera eller neka att ta emot filen.
Ytterligare en likhet är att man även här kan välja nivå på synligheten av sin enhet, om man vill att den ska kunna upptäckas av alla, utvalda kontakter eller ingen alls.

Nearby_CHROME_PIXEL-02.max-1000x1000

 

Säkerhet i fokus.

Google är noga med att poängtera att de har satt integritet och säkerhet i fokus när man använder denna tjänst.
Man kan välja att vara helt anonym när man skickar filerna, något som kan vara bra om man vill dela något med någon utan att lämna ut sina kontaktuppgifter.
Tjänsten använder flera olika protokoll för att sända de valda objekten och väljer det protokoll som passar bäst för tillfället, exempel på dessa är bland annat Bluetooth och wifi. Man kan även använda tjänsten även om man skulle vara helt offline.

ASL_Nearby_Share_Creative_V07

 

Samsung och Google Pixel är först ut.

Med start nu kommer tjänsten att börja rulla ut till alla Android-mobiler med version 6.0 eller nyare.
Först ut är valda modeller från Samsung och Googles egna Pixel-mobiler, men övriga mobiler kan räkna med att få tillgång till tjänsten under de närmsta veckorna.

Jag hoppas få tjänsten inom kort och testa själv!
/TP

Via Google Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s