Dyra mobiler, inte alltid ”bäst”!

Man kan bedöma på många sätt.

Lika bra att få det sagt direkt, självklart har de dyraste mobilerna nästan alltid de bästa specifikationerna och den vassaste prestandan.
Men innebär det automatiskt att de är de mest fördelaktiga mobilerna att använda och hantera dagligen, inte nödvändigtvis skulle jag säga.
Anledningen till detta är att det är lika mycket själva känslan när håller mobilen i handen och andra faktorer som också spelar in.

 

Dyrare är nästan alltid större.

Även här finns det givetvis undantag och olika syn på vad man personligen föredrar när det gäller storlek på mobilen och annat.
Men oftast är respektive tillverkares toppmodeller större till formatet och i vissa fall med snygga avrundade skärmar och andra snygga detaljer.
Men personligen gillar jag när mobilen ligger helt rätt i handen och när man kan ha den i byxfickan utan att halva mobilen sticker ut!
Jag är inte heller någon större fantast av de avrundade skärmarna som exempelvis OnePlus, Huawei och Samsung haft på en del toppmodeller, även om det är riktigt snyggt att titta på.

82B8F804-B672-4535-996A-7BC0CFF96F16

 

Väljer ofta mellanklassvarianterna själv.

Jag använder säkert fler mobiler än många andra gör och byter ofta mellan dem för att jämföra, testa och hålla mig uppdaterad på såväl Android och iOS.
Och nu på morgonen slog det mig att ofta när jag ska kolla någon ny funktion eller uppdatering som kommit under natten så hämtar jag spontant min OnePlus Nord eller iPhone SE istället för att hämta någon av toppmodellerna från respektive tillverkare som jag också innehar.
Jag fullkomligt älskar formatet och storleken på båda dessa modeller och de är fantastiska att hålla i handen. De har båda också helt platta skärmar och är båda snabba och kompetenta nog utan att man ska känna att man bytt ner sig.

76030

 

Förändring på väg?

Om ryktena stämmer så har Apple också förstått värdet i det mindre formatet och kommer att lansera en av de nya iPhone 12-modellerna med ett format något mindre än iPhone SE till och med.
Kanske går vi snart in i en era där tillverkarna faktiskt kommer att erbjuda även sina respektive toppmodeller i ett mindre format återigen.

Självklart inser jag att mina tankar ovan är väldigt individuella och att vissa fullkomligt älskar de massiva mobilerna med stora böljande skärmar.
Men för egen del så värdesätter jag fler saker än bara skärmupplösning och rena toppspecifikationer när det kommer till det dagliga användandet.

Kommentera gärna om du har några tankar eller synpunkter i frågan!
/TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s