Tips på bra teknikpoddar att lyssna på!

Ett bra sätt att konsumera teknikrelaterade ämnen på!

Chansen är ganska stor att du som läser på denna sidan har ett visst teknikintresse och gillar att konsumera teknikrelaterade ämnen i alla former.
Numera finns det ju enormt många sätt för att ta till sig teknikrelaterade nyheter och diskussioner om teknik.
Denna sida är ju ett sätt att få sig sin dagliga teknikdos.
Men förutom hemsidor/bloggar som denna och diverse sociala medier så kan man ju även lyssna på teknikrelaterade ämnen genom olika podcasts, något jag själv börjat göra mer och mer som komplement.

photo-1559526323-cb2f2fe2591b

 

Tips på några av mina favoriter.

Jag har hittat ett flertal olika poddar och de tacklar alla ämnet teknik på olika sätt, ofta avslappnat och med en stor dos humor.
De amerikanska poddarna är generellt kanske lite mer allvarsamma och det är ofta där man kan få ta del av exklusiva intervjuer med de riktigt stora aktörerna i teknikbranschen.
Så därför tänkte jag lista 5 stycken av mina personliga favoriter, även om jag lyssnar på betydligt fler än så.
Listan blandas med svenska och amerikanska poddar och listas utan någon intern rangordning.

 

Macradion.

Denna svenska podd är precis som namnet antyder mest fokuserad på Apple-relaterade produkter och ämnen, men även en hel del annat tas upp.
Podden drivs av Marcus Attefors, Dennis Klarin och Mathias Severyd, tre väldigt olika individer med skön personkemi som ofta lockar fram ett skratt hos lyssnaren.
En svensk podd med mycket skratt och en avslappnad attityd.
Podden uppdateras en gång i veckan.
Kanske mest intressant för den redan Applefrälste, men även andra kan få en rolig timmes underhållning.

Unknown

 

Killander & Björk.

En podd av och med Andreas Killander och Mats Björk.
I denna podd diskuterar de hur tekniken påverkar oss i vår vardag och hur samhället både påverkas av men samtidigt ställer olika krav på tekniken.
Många riktigt bra och intressanta intervjuer med människor såväl i branschen som politiker och andra intressanta individer.
Proffsig och intressant podd på många sätt och en av få som tar ett betydligt bredare grepp om teknikens påverkan i det svenska samhället.

Unknown

 

Teknikveckan / Teknikintervjun.

Till stor del samma kärna som ligger bakom Macradion, men här är det andra röster vi hör och ämnena är något bredare än hos systerpodden.
Rösterna här tillhör mestadels Peter Esse och Thor Lindholm och kemin dem emellan känns avslappnad och kärleksfullt småsarkastisk.
Teknikveckan har på många sätt samma avslappnade stil som Macradion men i och med att det är två andra individer så skiljer sig poddarna åt en del ändå rent upplevelsemässigt.
Teknikintervjun är egentligen en fristående podd med Peter Esse, men eftersom samhörigheten med Teknikveckan är så tydlig så har jag klumpat ihop dem här.
Precis som titeln säger så är detta en podd där man avhandlar intervjuer med människor som är i eller påverkar branschen på olika sätt.

Unknown 2

 

Waveform: The MKBHD Podcast.

Detta är listans enda amerikanska podd och den enligt mig i särklass bästa från ”over there”.
Podden drivs av Marques Brownlee (MKBHD) som även driver en av världens största YouTube-kanaler och håller en oerhört hög nivå i allt han gör.
På sin YouTube-kanal har han som en av få YouTubers lyckats få till de riktigt exklusiva intervjuerna med folk som Elon Musk, Carl Pei, Tim Cook och Satya Nadella.
Denna podd innehåller även den en del intressanta intervjuer men även det allra senaste från techvärlden.

Unknown 4

 

Teknikpäron.

Denna podd är nog den som påminner mest om denna sidan.
Podden drivs av föräldrarna Ida och Magnus Blix och tacklar vardagsteknik med allt från smarta hem till mobiler och annan hemelektronik.
Att podden ofta spelas in vid köksbordet när barnen äntligen har somnat gör att igenkänningsfaktorn är stor och detta är i mitt tycke en mycket avslappnad och behaglig podd att lyssna på.

Unknown 6

 

Det finns många fler….

Detta är givetvis bara några av alla olika podcasts i ämnet teknik och många håller hög klass och andra kanske inte lika mycket….
Jag tar gärna emot fler tips antingen i kommentarerna nedan eller via Facebook / Instagram.

You better listen!!
/TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s