OnePlus Nord, uppackning och första intryck!

Tillbaka till rötterna!

Precis som jag skrivit tidigare så är detta mobilen som på många sätt ska knyta an till det arv som de första OnePlus-mobilerna skapade.
OnePlus har även denna gång gjort det som jag alltid ansett att de är bland de bästa på att göra, nämligen skapa en hype kring lanseringen av denna mobil.

OnePlus Nord är ju tänkt att vara ett helt koncept med prylar och denna mobil är den som är först ut och som ska visa vad det nya varumärket Nord står för.
Med tanke på att detta är tänkt att vara en mer prisfokuserad mellanklassmobil så visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig i form av byggkvalitet och första intryck.
Men eftersom jag har haft förmånen att få ha denna mobil i nästan en vecka nu så tänkte jag dela med mig av mina första intryck och även delge lite bilder på denna nya mobil från OnePlus.

 

Pic 1

 

Uppackning!

Att OnePlus nog har lyckats med att skapa en hype märks faktiskt på mig själv också.
När det blev klart att en recensionsenhet var på väg så måste jag säga att jag för första gången på länge blev lite spänd på vad som väntade.
När DHL-paketet väl anlände vid dörren så var det med spänd förväntan som plasten revs av för att titta närmare på innehållet.

Paketet jag fick ta del av är ett så kallat “Press-kit” och skiljer sig en del mot vad du får om du beställer mobilen själv.
Bland annat medföljer det en del extra tillbehör och en presentationslåda utöver själva mobilen.
Presslådan ser ut som en större version av själva mobillådan och går i en mattsvart design med en snygg blå rand i mitten, tankarna går direkt till något hämtat från Star Wars.
I lådan ligger förutom mobilkartongen även de tre skal som medföjer i presskitet men som även kommer kunna köpas till separat.

De tre skalen består av två versioner av OnePlus Sandstone Bumper Case, ett i Sandstone Black och ett i färgen Nord Blue samt ett tredje skal som är helt transparent.
Skalen är rejäla och jag har alltid älskat denna typen av Sandstone-skal som OnePlus har haft även till tidigare modeller.

 

Pic 2

 

Pic 3

 

Mobilkartong och medföljande tillbehör.

Själva mobilkartongen är som sagt i samma snygga svarta matta design med det blåa strecket som löper runt hela förpackningens midja.
Texten på kartongen är även den svart, men i en glansigare variant.
Hela första intrycket av kartongen andas högsta klass och detta är enligt mitt personliga tycke en av de snyggaste förpackningarna jag upplevt.

När kartongen väl är öppnad så möts man direkt av mobilen inlindad i en plast med texten “This way Nord”.
I kartongen hittar vi även ytterligare ett skal, detta en transparent mjukare variant som medföljer i alla förpackningar.
Dessutom får man den nu ikoniska röda laddsladden och en 30W Warp Charger.

 

Pic 4

 

Pic 5

 

OnePlus Nord, mobilen som det handlar om.

När vi nu har gått igenom vad som medföljer och hur produkten presenteras så är det dags att skriva om det som allt handlar om, nämligen själva mobilen i fråga.
När plasten väl är av så ser jag att mobilen går i samma färgskala som kartongen, färgen kallas Blue Marble och är i en blank finish både på baksidan samt i själva ramen.
Mobilen kommer även att erbjudas i en grå variant.

Där många moderna mobiler kan kännas väldigt hala att hålla i så känns OnePlus Nord väldigt greppvänlig. Det något nättare formatet kommer nog även att göra den ganska lätt att hantera i handen i det dagliga livet.
En av de bästa sakerna är nog ändå det faktum att Nord har fått en helt platt skärm utan välvda kanter och detta är något som jag personligen definitivt föredrar.

 

Pic 6

 

Baksidan på mobilen pryds av en svart kameramodul som är väldigt typisk OnePlus, fast denna gången är modulen placerad i det vänstra hörnet istället för i mitten.
Modulen innehåller de fyra kameror som skall hårdtestas av mig framöver.
Framsidan består av en enda stor 6,44” skärm, undantaget de dubbla selfiekamerorna där den ena kameran är en ultravidvinkellins som skall underlätta när man exempelvis vill ta en selfie eller groupie och få med mycket i bilden.
Allt som allt känns detta designmässigt mer som en premium-mobil i många avseenden och det visuella intrycket är väldigt positivt.

 

Pic 7

 

Pris och tillgänglighet.

OnePlus Nord kommer i två färger – Blue Marble och Grey Onyx och kommer att finnas tillgänglig på http://onepl.us/Sweden från och med 4 augusti 2020.
OnePlus Nord kommer först att gå att beställa genom ett online-pop-up-evenemang som börjar den 21 juli kl 16.30 svensk tid.
OnePlus Nord Online-Pop-up ger användarna en chans att köpa Nord före allmän försäljning.

För mer information, besök www.oneplus.com/nord/popups.

Telefonen kommer att finnas tillgänglig för förbeställning på Webhallen, Netonnet, Dustin, Inet, Elgiganten, Telia and Telenor från 21 juli kl 17.00 svensk tid.

OnePlus Nord Gray Onyx 8GB + 128GB – 4590 SEK
OnePlus Nord Blue Marble 8GB + 128GB – 4590 SEK
OnePlus Nord Gray Onyx 12GB + 256GB – 5590 SEK
OnePlus Nord Blue Marble 12GB + 256GB – 5590 SEK

 

Mer information kommer!

Detta var endast mina första intryck av mobilens yttre design och känsla.
Längre fram kommer en mer djuplodad recension av mobilen och där kommer jag även ha hunnit testa kamerorna, batteritiden, skärmen och mycket mer.
Tills dess får ni hålla tillgodo med ytterligare lite fler bilder på mobilen här nedan.

 

Pic 8

 

Pic 9

 

Pic 10

 

To be continued…..
/TP

P.S
Mobilen är tillhandahållen av OnePlus men detta kommer som vanligt inte att påverka mina omdömen av produkten.
Denna text är inte heller sponsrad eller betald utan sker oberoende och på helt egna villkor, som alltid på TeknikPappa.

 

 

 

 

En reaktion till “OnePlus Nord, uppackning och första intryck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s