Microsoft lanserar ”+ alias” i Outlook för Microsoft 365

En funktion som redan finns i Gmail.

Att kunna använda speciella engångsmailadresser genom att lägga till ett plustecken och extra text är något som man kunnat göra i Gmail en längre tid.
Men nu ska även Microsoft lägga till denna funktion i alla betalande abonnemang av Microsoft 365 och den kommer börja rulla ut under det tredje kvartalet i år.

Smidigt att hantera.

Det hela fungerar väldigt enkelt och kan vara ett mycket smidigt sätt om man vill undvika skräpmail och annars lokalisera var dessa i så fall kommer ifrån.
Ett exempel kan ju vara att du måste registrera dig med din mailadress på ett forum till exempel.
Istället för att använda exempelvis förnamn.efternamn@domän så kan du då registrera dig med exempelvis förnamn.efternamn+forum@domän.

Alla mail som skickas till detta nya alias landar in i din ordinarie inkorg, men skulle du i framtiden börja få en massa skräpmail som går till just denna unika adressen så kan du både lokalisera att det var forumet som läckt ut din adress samt att du kan ta bort den för att slippa fler skräpmail.

Fler nyheter väntar för Office 365 under hösten!

Detta är bara en av alla de nyheter som Microsoft planerar att lansera för sina Microsoft 365-användare under hösten.
Nu önskar jag bara att de även kunde ta tag i sin klart eftersatta kalender i Outlook, där man skulle behöva addera flera funktioner för att komma ikapp med konkurrensen.

/TP

Via: Bleepingcomputer.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s