OnePlus lanserar OnePlus Nord, en helt ny produktserie!

Tillbaka till rötterna!

Jag som har följt OnePlus resa från början har ju sett hur de tagit klivet från billiga mobiler som utmanat flaggskeppen på många sätt till att nu ha egna flaggskeppsprodukter som OnePlus 8 Pro. Mitt test av just 8 Pro kan du läsa här.

Jag har även skrivit om ryktet att det ska komma nytt från OnePlus som ska återuppta ursprungsiden med att utmana med prisvärda produkter i en billigare prisklass.
Det känns som ett smart sätt att även behålla sina ursprungskunder att hitta tillbaka till rötterna.

 

OnePlus Nord

Och nu är det officiellt, idag för en stund sedan kom det ett pressmeddelande från OnePlus där man meddelar att man nu lanserar inte bara en ny mobil utan en helt ny serie som ska utmana med nya produkter till mer förmånliga priser.
Den nya serien går under namnet OnePlus Nord.

Så här lyder pressmeddelandet i sin helhet

”OnePlus utökar produktportföljen med OnePlus Nord

Idag tillkännager OnePlus utvidgningen av sin smartphoneportfölj med en ny produktserie, OnePlus Nord. Efter mer än sex års fokus på att skapa flaggskeppssmartphones, kommer OnePlus Nord att vara företagets första smartphoneproduktserie som gör OnePlus-upplevelsen tillgänglig för fler användare.

OnePlus Nord följer OnePlus nya globala affärsstrategi, som innebär en introduktion av nya produkter till mer överkomliga priser. Den nya produktserien utgår också från feedback av OnePlus användare, som har uttryckt en önskan om en mer prisvärd smartphone, men som samtidigt innehåller OnePlus produkt- och användarupplevelse på flaggskeppsnivå.

– Att lansera OnePlus Nord markerar början på ett nytt spännande kapitel för OnePlus. Kärnan i ‘Never Settle’ innebär att dela den bästa tekniken och produkterna med världen, men samtidigt handlar det också om att utmana oss själva att gå utanför vår comfort zone. Vi är oerhört stolta över våra flaggskeppsprodukter och vi kommer att fortsätta skapa mer teknikledande flaggskepp för våra användare. Nu är vi glada över att dela OnePlus-upplevelsen med ännu fler användare över hela världen genom denna nya produktserie, säger Pete Lau, medgrundare och VD för OnePlus.

Den första enheten under OnePlus Nord-serien kommer att finnas tillgänglig i Europa och Indien. Ett antal utvalda användare i Nordamerika kommer också att få en chans att uppleva den nya enheten genom ett mycket begränsat betaprogram efter lanseringen.

För mer uppdateringar och detaljer om tillgänglighet, följ det officiella OnePlus Nord Instagram-kontot (@oneplus.nord) och nord.oneplus.com. OnePlus kommer också att släppa en fyrdelad dokumentärserie på OnePlus Nord Instagram-konto som dokumenterar resan att lansera OnePlus Nord. Första avsnittet är tillgängligt nu på Instagram och imorgon kan man se det på våra andra sociala medier.”

 

Helt rätt väg att gå!

Detta var verkligen en efterlängtad nyhet för många och ett riktigt smart drag av OnePlus.
Att man dessutom väljer att ge produktserien ett helt eget namn är taktiskt smart också, för att tydligt dela upp de två produktserierna.

Jag ser fram emot att följa denna satsning och hoppas på att snart få möjlighet att känna på den första produkten i serien.

/TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s