Microsoft Teams, nu även för privatpersoner!

Inte bara jobb längre!

Teams har de senaste åren tagit rejäl plats inom näringslivet och snabbt blivit en naturlig plattform för att kommunicera såväl internt som externt.
Det faktum att Teams helt kommer att ersätta Skype for Business säger väl ganska mycket om vilken viktig tjänst detta är för Microsoft.
För ett tag sedan så skrev jag en del om Microsofts kommande lanseringar av nya tjänster för privatpersoner, bland annat Microsoft Teams som skulle släppas i en version som passar för framförallt familjen.
Nu har Microsoft släppt en Beta-version av denna tjänst och efter en uppdatering av Teams-appen så kan man sedan ett par dagar tillbaka logga in med valfritt Microsoft-konto (Outlook, Hotmail m.fl) och börja använda tjänsten parallellt med eventuellt arbetskonto eller helt separat.

microsoftteamspersonal
Nu finns MS Teams även för privatpersoner.

 

Chatt och samtal.

Appen går att använda för att både chatta och ringa (röst och videosamtal) direkt genom appen och på så sätt kan man nog faktiskt ersätta Skype med denna appen på sikt.
Än så länge verkar det dock bara gå att ringa och chatta med Skypeanvändare om man har ett arbetskonto, men detta kommer förmodligen ändras och gälla även privatkonton framöver.
Men om man använder Skype mycket privat och har många kontakter där så kanske man ska behålla tjänsten parallellt med Teams ett tag till.

Header Teams
Inte bara chatt, snarare en portal av tjänster.

 

Planeringsportal för familjen.

Men att Microsoft inte har tänkt detta som en renodlad chatt/samtals-app som exempelvis WhatsApp eller för den delen Skype är ganska tydligt.
I appen hittar man så mycket mer, som exempelvis dina Microsoftkalendrar, en lösenordsportal där man kan lagra lösenord och annat både krypterat och tvåfaktorsskyddat
Här kan man även smidigt dela filer och påminnelser för de personer man själv väljer.
Om man redan använder Microsofts kalendrar, mail och annat i familjen så är detta ett väldigt smidigt sätt att få direkt tillgång i en samlad planeringsportal.

 

Tillgänglighet.

Apparna för iOS och Android har redan börjat rulla ut och kan testas ganska omgående om man har ett Microsoft-konto.
Program för datorn och en webbversion kommer senare under året.
Microsoft har också sagt att betydligt fler funktioner tillkommer i tjänsten allt eftersom och baserat på den input de får från användarna.

Om du vill testa så hittar du appen i respektive app-butik:
AppStore
Google Play Store

Ha det bäst!
/TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s