Tesla är nu det högst värderade bilföretaget i världen!

Efter jättekliv på börsen.

Teslas aktie hoppade upp rejält igår på börsen och gjorde då företaget till den högst värderade biltillverkaren i världen.
Därmed passerades både Toyota och Volkswagen på den listan och det aktuella värdet för Tesla ligger nu på ca 190 miljarder dollar.
Tesla har varit en hel del i media under den senaste tiden med produktlanseringar av nya modeller som Tesla Cybertruck med flera.

img_1209
Tesla Cybertruck

 

Har Elon Musks rymdäventyr påverkat?

Teslas VD Elon Musk är ju som bekant även VD på företaget Space X.
Space X fick nyligen fick en rejäl fjäder i hatten genom att bistå NASA med den rymdfärja som skickade upp amerikanska astronauter till en rymdstation.
Detta kan givetvis även indirekt ha påverkat Teslas position på börsen och den totala värderingen, trots att det är olika bolag.
Den totala ökningen av Teslas aktie med nästan 400% under det senaste året gör Tesla ganska unikt i bilbranschen just nu.

Space X och Elon Musk har varit högaktuella den senaste tiden.

 

Fortsatt uppåt?

Om detta är början på en pågående trend för företaget eller en tillfällig topp är svårt att sia om, men oavsett vilket så är det ganska imponerande av ett företag som endast tillverkade knappt 370 000 bilar under 2019, detta att jämföra med tvåan på listan Toyota som under samma period tillverkade dryga 9 miljoner fordon.

/TP

Nyheten uppsnappad via Teknikens Värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s