Apple Watch Series 3, ett bra köp 2020?

Min tredje klocka från Apple.

Jag har tidigare haft två Apple Watches i min ägo, en Series 1 och därefter en Series 3.
Men båda dessa övergavs ganska snabbt då jag vid de tillfällena hade två mobiler som jag alternerade mellan och tröttnade på att inte veta vilken mobil som var kopplad till klockan.
Men eftersom jag sedan en tid tillbaka använder mig av endast en primär iPhone (plus aktuella testmobiler) så kände jag att det var dags att ge klockan från Apple en chans till.

 

Förvånade mig själv.

När jag väl bestämt mig och skulle beställa den senaste och fräckaste AW Series 5 så började efterforskningarna kring vilka varianter som finns och var de fanns tillgängliga för köp.
Men ju mer jag läste och klickade runt så gick det inte att komma ifrån en sak, nämligen det faktum att det var sådan extrem prisskillnad mellan en Series 5 och en Series 3-klocka.
En S5 44 mm utan e-sim, i aluminium med sportband kostar i dagsläget ca 5000 SEK och en S3 42 mm i samma utförande gick nu att köpa för 2890 SEK.
Förvånande nog (om man känner mig) så började jag tveka på om jag verkligen behövde de nya funktionerna i 5:an.
Det som framförallt skiljer de två modellerna åt är bland annat att 5:an har ”Always on-display”, större skärmyta med rundare kanter på skärmen, stöd för ekg-funktionen, möjlighet att få med mer lagringsminne samt att den har en nyare processor.
Allt detta är givetvis kanon men var det värt att betala nästan dubbla priset för det?

photo-1549486862-1a0e849380d8
Series 5 har större display-yta än Series 3.

 

En Series 3 kändes rätt.

När klockan väl låg i kundkorgen så var det därför inte den som jag först bestämt mig för utan en Series 3 i färgen Silver med det vita Sportbandet.
Jag beställde samtidigt ett äkta läderarmband från en annan leverantör som kommer göra klockan mer personlig.
Klockan anlände häromdagen och efter att ha kopplat ihop den med mobilen och kört igång så är den spontana känslan att jag valde rätt, sedan vet man aldrig om det blir en uppdatering till en nyare modell längre fram men just nu ser jag faktiskt inte behovet.

IMG_4760
En Series 3 i Silver blev det!

 

Apple har hittat rätt.

En tid tillbaka så skrev jag om Apples nygamla strategi med nya iPhone SE, det vill säga att ha en telefonmodell som är prissatt på ett sätt som faktiskt gör den till ett intressant alternativ och tillgänglig för betydligt fler människor.
Det är precis samma sak som Apple har gjort här i fallet med sina klockor.
När Series 5 kom så valde man att sluta sälja Series 4 och valde istället att behålla Series 3 som ett prisvärt alternativ.
Och det gör att man idag faktiskt kan köpa sig en sprillans ny iPhone SE OCH en ny Apple Watch 38 mm till ett totalt pris under 8000 SEK.
Det är klart att det fortfarande är en hel del pengar, men det får ändå anses som extremt prisvärt med tanke på vad man får.

IMG_4772
Känns oerhört prisvärd.

 

Lång livscykel.

Både iPhone SE och Apple Watch 3 kommer säkerligen ha stöd för kommande programuppdateringar under såväl 2020 som 2021 och andrahandsvärdet på dessa produkter brukar stå sig väl.
Så tittar man på totalekonomin så känns det som ett intressant val.

IMG_4768
Nu blir det upp till bevis ett tag framöver.

 

Nu börjar utvärderingen.

Men nu väntar en tids testande och utvärderande kring om det var ett bra köp eller inte att klicka hem denna klocka för min del.
Om intresse finns så kommer en utförlig recension på hur 3:an står sig under daglig användning och om den är ett bra köp för de allra flesta eller om man borde sikta på en nyare variant.
Eftersom vi säkerligen kan räkna med en Series 6 under året så kanske förutsättningarna ändras, men just nu känns en Apple Watch Series 3 som ett riktigt bra alternativ även under 2020.

Ha det bäst!
/TP

Omslagsbild från Unsplash.com

2 reaktioner till “Apple Watch Series 3, ett bra köp 2020?

  1. Inte nog med att våra bloggnamn är nästan samma men vi tänker samma också 🙂

    Jag hade samma resonemang kring mitt köpa av Series 3 eller, i mitt fall Series 4. Det blev en silver 3:a med grått sportband ;-).
    Sen köpte jag metallarmband, ett brunt läder- och ett svartläderarmband från CDON.

    Har funderat på att byta upp mig men kan inte motivera priset. Series 3 är helt rätt för mig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s