Microsoft satsar på att konkurrera ut Google Chrome!

Microsoft Edge.

Tittar man på antalet användare runt om i världen så är Google Chrome den klart största webbläsaren i dagsläget.
Detta är något som Microsoft är fullt medvetna om och det är också en av anledningarna till att man satsar på ersättaren till Microsoft Explorer, nämligen Microsoft Edge.
Edge bygger precis som Chrome på Chromium och har redan tagit sig upp på andra plats på listan.

00

 

Nästa steg för att ta andelar.

Förutom att de under en tid nu på ett irriterande sätt upprepat har meddelat Windows-användare om att använda Edge genom diverse popup-fönster i Windows så tar man nu nästa steg.
Det gör man genom att släppa Microsoft Edge till i stort sett alla användare av Windows 10 genom en Windowsuppdatering. Du kan läsa mer på Microsofts sida om detta och även vilka versioner som får denna uppdatering.

glenn-carstens-peters-npxXWgQ33ZQ-unsplash
Foto: Glenn Carsten-Peters, Unsplash.com

 

Striden kan börja på allvar.

Genom att se till att alla dessa användare automatiskt får Edge installerat på sina datorer utan att själva aktivt söka upp och ladda ned programmet ger givetvis Microsoft en enorm fördel, sedan är ju frågan om det är uppskattat ur en ren konkurrenssynpunkt.
Men de Windowsanvändare som av olika anledningar vill undvika produkter från Google har nu helt plötsligt fått ett alternativ till Chrome nedladdat på sin dator helt automatiskt.
Detta blir en intressant strid att följa och som vanligt är konkurrens bra ur användarsynpunkt eftersom det brukar skynda på utvecklingen av nya funktioner och bättre säkerhet.

/TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s