Nu kan du äntligen få kvittot digitalt när du handlar på ICA.

Inte först ut!

Det är ett tag sedan ICA presenterade att de skulle lansera den nya funktionen med digitala kvitto, men det är först nu som det börjar rulla ut på riktigt runt om i Sverige.
Det finns många fördelar med digitala kvitton och det känns bra att en av de största aktörerna nu också börjar med detta.
Att erbjuda digitala kvitton är något som har funnits hos andra aktörer som CityGross och Willys sedan tidigare, men det finns även saker som skiljer ICA åt från dessa två.

2sixo0c9j521nrsb

 

Samarbete med Kivra.

ICA har valt att inte samla de digitala kvittona i någon av sina egna appar utan har istället gått samman med Kivra och erbjuder tjänsten via dem istället.
Kivra har idag en särställning när det gäller digital post och börjar även att få fler och fler stora samarbetspartners när det kommer till digitala kvitton och chansen är stor att det kan bli en standard framöver.
Så här skrev ICA själva när tjänsten presenterades och varför man valde att samarbeta med just Kivra:

190508-digitala-kvitton-700x350

 

ICA inför digitala kvitton tillsammans med Kivra.

ICA har analyserat olika lösningar för digitala kvitton utifrån identifierade kund- och systembehov. För drygt ett halvår sedan inledde innovationshubben ICAx och Kivra ett samarbete för att tillsammans utveckla en lösning för digitala kvitton som inte bara är anpassad för ICA utan även tillgänglig för andra aktörer att ansluta sig till. Resultatet är en oberoende plattform i Kivras system och innebär en lösning där anslutna företag kan erbjuda sina kunder att automatiskt spara sina kvitton digitalt på ett och samma ställe.

– En gemensam kvittoplattform gör det smidigt för kunderna att hålla reda på sina kvitton, följa upp inköp, hantera returer och ha ordning på garantibevis. Att få sitt kvitto digitalt är inte bara ett enkelt sätt att få ordning på sina kvittohögar, det är också en helt klar fördel ur ett miljöperspektiv. Vi räknar med att antalet utskrivna kvitton kommer att halveras under en femårsperiod. Det innebär många ton mindre papper, säger Peter Muld, CDO på ICA.

Arbetet med implementering av digitala kvitton är påbörjat och den nya lösningen kommer först att testas i ett urval ICA-butiker vid årsskiftet. Ambitionen är att erbjuda digitala kvitton som valbart alternativ till alla ICAs lojalitetskunder under 2020.

– ICA är Sveriges största kvittoutförare och tack vare vårt samarbete kan vi satsa stort på att digitalisera landets alla kvitton. Vår målsättning är att det blir en ny standard på marknaden för digital kvittohantering som gör kvittohanteringen smidig för både kunder och företag, säger Stefan Krook medgrundare och affärsutvecklingschef på Kivra.

Den nya plattformen är till en början aktuell för ICA-butiker, men på sikt kommer även kvittohanteringen inom ICA Gruppens övriga bolag att inkluderas. Att få sina kvitton digitalt är en möjlighet och för de kunder som fortfarande vill ha papperskvittot kommer det fungera precis som innan.

Texten ovan är tagen från Icagruppen.se.

images

 

Fick mitt första digitala kvitto nu i veckan.

Att tjänsten nu börjat rulla ut på bred front fick jag själv erfara nu i veckan då jag istället för ett papperskvitto fick en liten kod utskriven för att kunna öppna grindarna efter avslutad självscanning.
Direkt därefter plingade det till i mobilen från Kivra-appen som meddelande att jag fått ett digitalt kvitto på mitt matinköp.
Jag älskar denna utvecklingen och ser gärna att fler följer efter så snart som möjligt.

Digga digitalt!
/TP

3 reaktioner till “Nu kan du äntligen få kvittot digitalt när du handlar på ICA.

  1. Ja, detta har jag väntat länge på.
   Nu kan man ju dessutom kvittera ut en scanner på ICA med mobilappen och betalning sker givetvis med Apple Pay (eller motsvarande).
   Skönt att kunna lämna plånboken hemma när man veckohandlar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s