Test av Buddyphones Play, hörlurar för barn.

Bakgrund och förutsättningar.

Det har blivit mer och mer aktuellt den senaste tiden att vi måste försöka hitta ett par bra hörlurar till vår yngsta dotter, så under förra veckan började jag att leta efter olika bra alternativ.
Jag hade vissa grundönskemål på kriterier som gärna skulle uppfyllas för de hörlurar vi skulle köpa till henne:

Barnstorlek (från ca 3 år och uppåt)
Nivåbegränsning 
Bluetooth-uppkoppling 
Möjlighet att koppla in sladd med 3,5 mm-kontakt vid behov
Enkla kontroller på lurarna
Gärna inbyggd mikrofon (ej något krav)

play6_540x

 

Buddyphones Play stack ut.

Man tror att det ska finnas hur många hörlurar som helst som skulle kunna uppfylla dessa kriterier, men jag insåg ganska snabbt att det faktiskt inte var så.
Många barnhörlurar erbjuder antingen Bluetooth eller sladd med 3,5 mm-kontakt, inte både och.
De hörlurar som faktiskt erbjuder både och verkar vara av väldigt blandad kvalitet om man läser de användaromdömen som finns att tillgå.
Det fanns dock ett par som faktiskt stack ut lite genom att uppfylla alla önskemål jag hade (inkl. inbyggd mikrofon) och dessutom hade rätt schyssta omdömen av användare.
Det faktum att de erbjöds i flera olika färger, var smidigt vikbara och dessutom var gjorda i mer allergivänliga material gjorde att jag fastnade lite extra för just Buddyphones Play.

IMG_4617

 

Även priset stack ut, eller?

En annan sak som skiljde på dessa jämfört med många andra jag tittade på var även priset. Just dessa betalade jag ca 550 SEK för och många andra gick att få för halva priset.
Och visst kan det kännas lite högt på ett par barnhörlurar eftersom många nog är vana vid ungefär halva den prislappen på liknande produkter i segmentet.
Men med tanke på att de faktiskt uppfyllde alla mina önskemål och dessutom verkade vara välbyggda så kändes de faktiskt prisvärda och dessutom betydligt billigare än de hörlurar som vi övriga äldre i familjen använder.
Och de yngsta barnens öron är ju dessutom de känsligaste, så här ville jag inte göra avkall på något och hade nog kunnat betala ytterligare någon hundralapp för att säkerställa ett bra köp så mycket jag bara kunde.

IMG_4620
I förpackningen. Notera gärna den extremt korta laddsladden.

 

I förpackningen.

Leveransen skedde på ett par dagar och väl hemma var det dags att packa upp dem och se vad vi hade köpt.
Förpackningen som sådan känns rejäl och påkostad med en framsida som går att vika undan så man kan titta på hörlurarna genom ett plastfönster.
Man framhäver även några av hörlurarnas egenskaper så som 14 timmars batteritid, 10 meters räckvidd via Bluetooth, de olika nivåregleringarna med respektive maxnivåer på 75db, 85db alternativt 94db.
I förpackningen hittar man sedan förutom hörlurarna även en sladd med 3,5 mm-kontakt med inbyggd delningsfunktion, dvs man kan koppla in ett par andra hörlurar direkt i denna kontakt för att dela ljudet vilket är perfekt om man exempelvis har två barn som ska titta på samma iPad i bilen.
Man får även med en usb-laddsladd för att kunna ladda upp hörlurarna, denna är dock larvigt kort och givetvis ingår inte själva strömadaptern. Men här kan man ju använda den man har till mobilen eller liknande.
I lådan hittar vi även en resepåse i tyg som man kan lägga hörlurarna i när de inte används samt ett helt gäng med klistermärken så att barnet kan pimpa sina hörlurar hur de vill. Det jag kan tycka som kan kännas lite förlegat dock är att motiven på klistermärkena är olika beroende av färgval på hörlurarna och man kan väl enkelt säga att könsuppdelningen är ganska tydlig här.

 

IMG_4648
Uttag för 3,5 mm-kontakt samt USB-uttag för laddning.

 

Första intryck.

Eftersom dottern själv fick välja färg på sina hörlurar så var lyckan total när hon insåg att det var just de som hon hade pekat på som nu hade kommit.
Vi började med att trycka igång hörlurarna som levererades fullt uppladdade.
Därefter gjordes en parkoppling till vald iPhone via bluetooth snabbt och smidigt.
Hörlurarna har ju tre olika maxnivåer som man kan välja mellan och detta gör man väldigt smidigt genom att hålla intryckt volym upp och volym ner samtidigt för att skifta mellan dessa lägen. Knapparna är stora och rejäla och sitter på ena hörselkåpan.
Man ser tydligt vilken nivå man är på genom fyra stycken LED-dioder som lyser upp allt eftersom man trycker sig fram. Dessa dioder blinkar även diskret under användning så att man som förälder tydligt kan se vilken nivå som är inställd.
En sak som kanske inte känns premium är det faktum att reglerbanden är i plast men enligt de recensioner jag har läst ska dessa vara riktigt hållbara och det är väl mer känslan i sig som får sig en törn. Men de är både enkla men samtidigt rejäla att reglera storleken med och väl på plats så sitter hörlurarna riktigt bra och verkar inte ramla av i första taget.

 

IMG_4650
LED-dioderna och de tydliga reglageknapparna.

 

Ljudkvalitet och användning.

När jag ställde in den ljudbegränsning jag önskade på hörlurarna så passade jag på att testa ljudet i dem också och jag måste säga att jag faktiskt blev imponerad.
I det högsta tillåtna läget på 94db så utsatte jag dem för ganska kraftfull musik och de kändes på inget sätt billiga eller skräniga i ljudet, snarare tvärtom.
Själva kuddarna på hörlurarna är i ett allergivänliga material vilket känns väldigt viktigt eftersom det kan bli ganska varmt under kuddarna på denna typen av ”On Ear”-hörlurar.
Dottern älskade dem direkt och efter att ha klistrat dit lite klistermärken och reglerat ljudvolym och passform så började lyssnandet och dansandet.
Detta är en stor anledning till att jag ville ha Bluetooth-funktionen på dem, nämligen möjligheten att hon ska kunna lägga ifrån sig musikenheten och kunna springa runt och dansa och leka med hörlurarna på.
Detta gjorde ju också att man direkt kunde konstatera att de satt väldigt bra på huvudet trots aktivt dansande och skuttande.

IMG_4626
Nöjd dotter!

 

Summering.

Nu är vi precis i början av användningen så vissa saker har inte satts på prov än, som exempelvis hållbarheten, batteritiden över tid samt andra saker som man upptäcker först efter ett tag.
Men så här initialt ger de ett positivt intryck och verkar faktiskt uppfylla de krav och önskemål som vi hade.
De få negativa sakerna jag kan hitta är väl möjligtvis den fånigt korta laddsladden, könsstereotypa klistermärken samt det plastiga intrycket i vissa detaljer.
Men på det hela taget så känns detta som ett bra köp och detaljer som att man kan dela ljudet smidigt via sladd är en sådan sak som man som förälder ler igenkännande åt.

Du kan läsa mer om dessa hörlurar på tillverkarens hemsida om du blev nyfiken.

Happy kids, happy daddy!
/TP

OBS!
Detta inlägg är inte sponsrat eller påverkat på något vis och produkten har köpts för egna pengar på eget initiativ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s