SMS Park ersätts med EasyPark?

EasyPark ny ägare.

Att EasyPark AB köpte upp Inteleon Holding AB och deras tjänst SMS Park har stått klart sedan en tid tillbaka och affären blev klar i augusti 2019.
När det nu släpptes en uppdatering av SMS Park-appen i AppStore häromdagen så stod det följande text i uppdateringsloggen: ”Möjliggör flytt av konto till EasyPark”.

IMG_4493
En app som upphör på sikt?

 

Slutet för SMS Park?

Eftersom jag själv använder SMS Park flitigt och har faktiskt tagit klivet över från just EasyPark för några år sedan så kände jag att jag ville få mer information och kontaktade därför Inteleon via mail och ställde frågan om detta innebär slutet för SMS Park.
Svaret jag fick efter några dagar vare sig bekräftade eller förnekade detta, men det verkar faktiskt som att vi närmar oss en sammanslagen app framöver.
Så här stod det i svarsmailet:

”Tack för att du hör av dig till oss! 
Det stämmer att SMS Park nu är en del av EasyPark. 
Tanken är att man ska kunna använda EasyPark istället på alla platser där endast SMS Park går att använda idag. Vi vill kunna erbjuda er EN grym app som kan användas på ännu fler platser. 
Under en övergångsperiod kan det vara så att man behöver använda båda apparna för att ha möjlighet att parkera på alla parkeringsytor då allt inte läggs om samtidigt.
Övergången kommer att ske stegvis i olika delar av landet under 2020 och 2021.”

easypark
Är detta appen vi får använda framöver?

 

Framtida priser?

Däremot fick jag inget svar på vilken prissättning som kommer tillämpas framöver när tjänsterna slås ihop, vilket kan vara intressant att få svar på då det skiljer en hel del i pris på vissa ställen i Sverige iallafall.

Skulle jag få mer information från Inteleon så uppdaterar jag texten här.
/TP

Omslagsbild från SVT Nyheter.

2 reaktioner till “SMS Park ersätts med EasyPark?

 1. Hej!
  Bra noterat, jag hade missat detta men blev varse om det nu här i Skövde då jag häromdagen försökte parkera med SMS-park och istället fick flytta över mitt konto till Easypark (hade redan konto där iof som länkades ihop, funkade sömlöst och jättesmidigt – all eloge till migreringsteamet där). Dock lämnar ju informationen en hel del övrigt att önska.
  I Skövde så ska det inte vara förenat med någon kostnad att parkera på kommunens parkeringar via app och Skövde kommun har ett avtal med Inteleon ang detta som löper ut 2022.
  Dock finns det ingen information någonstans på Easyparks hemsida om att ingen serviceavgift tas ut i Skövde. (de listar på sin hemsida vilka kommuner och områden som de har avtal med där serviceavgiften skiljer sig från Easyparks standardavg om 15% på beloppet eller lägst 4.95kr per parkering.

  Det verkar dock som att vi i Skövde ligger kvar med samma avtal som kommunen hade med SMS-park även om Easyparks support inte kunde verifiera att så är fallet.

  Jag har pratat med kommunen och de har inte haft några diskussioner med Easypark kring detta inför övergången så enl kommunen så lever avtalet med Inteleon kvar, dvs ingen serviceavgift i Skövde på de platser som kommunen står för.

  Det man kan observera är att det på andra platser i Skövde med privata parkeringsufärdare kan vara andra avtal som gäller nu.

  Vi får se framöver hur det ter sig med serviceavgifter eller inte för Skövdes parkerare :-)..

  Mvh / David Åberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s