Facebooks Avatarer är lanserade!

Ännu en tjänst för att skapa sitt animerade alterego.

Snapchat har haft sina Bitmojis en längre tid nu och även Apple har sina Memojis och många fler andra tjänster utöver dessa erbjuder möjligheten att skapa en animerad variant av sig själv.
Nu har även Facebook börjat med sina Avatarer och dessa kan man använda som stickers i kommentarer, stories och Messenger till att börja med.
Facebooks Fidji Simo uttalar sig på detta sätt:

“So much of our interactions these days are taking place online, which is why it’s more important than ever to be able to express yourself personally on Facebook.
It’s important to us that you can personalize your avatar so it represents your unique, authentic self, which is why we’re also adding in a new range of customizations, too — such as new hairstyles, complexions, and outfits.” 

EWHtuYLXsAEIhGn-1200x675
Avatarerna ska kunna användas på flera ställen inom Facebook.

 

Känns något begränsad än så länge.

Så nu har vi ytterligare en tjänst där man kan snickra ihop en animerad självbild för att sedan applicera den på alla möjliga och omöjliga ställen.
Men efter att själv ha testat att bygga en karaktär så inser jag direkt att denna tjänst än så länge är betydligt mer begränsad i hur du kan skräddarsy din figur.
Här finns de nödvändigaste alternativen så som huvudform, munstil, ögonfärg och frisyrer. Men det känns att detta är en tidig version och att det kommer tillkomma en hel del ytterligare val framöver, så som öronform, fler klädvarianter mm.

 

Hur gör man?

Jag tänkte försöka leda er till hur man skapar sin avatar på klassiskt TeknikPappa-vis, nämligen steg för steg med bilder.
Exemplet visas genom appen för iOS.

Så här gör man:

IMG_4323
Tryck på menyn med de tre strecken längst ner.

 

IMG_4326
Hittar du inte Avatarer bland de förvalda rutorna, tryck på ”Visa mer”.

 

IMG_4324
Tryck på ”Avatarer”

 

IMG_4315
Introduktion till att komma igång, tryck på ”Nästa”.

 

IMG_4316
Din Avatar kan användas ihop med flera uttryck.

 

IMG_4318
Börja ändra och skapa din egen avbild så gott det går.

 

IMG_4322
Grattis, nu har du en egen avatar att använda i Facebooks tjänster.

 

Snart överallt på Facebook?

Med tanke på hur snabbt tidigare nyheter i Facebooks tjänster brukar anammas så dröjer det nog inte länge innan vi ser dessa tecknade figurer överallt på Facebook.

Bara att börja skapa!
TP

5 reaktioner till “Facebooks Avatarer är lanserade!

 1. Hej,
  Min dotter har inte Facebook men använder messenger flitigt och vill gärna ha en egen avatar där. Vet du hur man gör det genom messenger istället för genom Facebookappen?
  Tack på förhand!
  Mvh Robert

  Gilla

  1. Hej Robert!
   Jag är inte säker på att det funkar faktiskt. Numera kan man ju inte ens skaffa ett nytt Messengerkonto utan att ha ett aktivt Facebook-konto.
   Förr kunde man ju skaffa Messenger med hjälp av endast mobilnumret, men den funktionen är borttagen sedan slutet av 2019.
   Så jag är tveksam till om det fungerar faktiskt.
   Med vänlig hälsning, /TP

   Gilla

 2. Hej. Har en avatar som inte uppdaterar sig som alla andra med jul och nyårsmotiv. Bakgrundsbilderna har också försvunnit helt plötsligt. Hur får jag tillbaka dem?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s