Huawei i fokus under veckan som gick!

Dokumentär SVT.

Under förra veckan så släppte SVT en dokumentär om Huawei på SVT Play, en dokumentär som även sändes på SVT i helgen som gick.
Undertecknad såg dokumentären och kan varmt rekommendera den för alla som är det minsta teknik- och/eller samhällsintresserade.
Det är minst sagt uppseendeväckande att se vilka projekt som den kinesiska teknikjätten är delaktig i och hur den amerikanska bannlysningen har påverkat Huawei.
Dokumentären heter ”Vem är rädd för Huawei” och du hittar den här.

1589586469
Riktigt bra dokumentär på SVT.

 

Fortsatt svartlistning i USA.

En annan sak som inträffade under förra veckan var att beskedet kom från USA att Huawei kommer vara fortsatt svartlistade fram till maj 2021.
Detta innebär bland annat att den kinesiska tillverkaren fortsatt inte tillåts att använda Googles tjänster så som Google Maps, Gmail, Google Kalender och Google Play Store i sina telefoner framöver.
De senast släppta modellerna P40 och P40 Pro saknar detta redan idag och istället har Huawei valt att satsa på sin egen appbutik App Gallery.
Även om ett par större svenska appar så som BankID och Swish börjar hitta in i den nya appbutiken så har jag ändå svårt att se hur Huawei ska kunna ha någon större marknadsandel i västvärlden under det kommande året.

7708367a90
Huawei P40 och P40 Pro saknar redan Googles tjänster.

 

Otydlighet hos flera återförsäljare.

En sak som jag personligen kan bli ganska förbannad över är det faktum att vissa återförsäljare inte verkar var tydliga med att informera sina kunder om det faktum att Huaweis nya mobiler faktiskt saknar Googles tjänster och flera större appar.
Självklart kommer säkerligen App Gallery att bli bättre på sikt, men i dagsläget så är dessa mobiler inte konkurrenskraftiga för väldigt många konsumenter och detta bör köparen iallafall informeras om innan köp.
Jag har redan läst ett antal inlägg i sociala medier från kunder som inte förstår varför de inte kan hitta Google Play Store och Gmail på deras nya fina mobil.
Tyvärr lär ju det fortsätta så länge det finns återförsäljare som bryr sig mer om att sälja mobiler än att kundernas behov uppfylls.

Ha en fortsatt fin vecka!
TP

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s