OnePlus 8 Pro, min användarrecension.

Utmanaren blir den som kommer utmanas!

När tillfälligheten gavs att få testa denna nya flaggskeppsmobil från OnePlus och sätta den på prov, då var det inte mycket att fundera över egentligen.
Jag har alltid haft en förkärlek till just OnePlus just bland mobiler med Android.
Anledningen till detta är att de som bolag dels har växt på ett lite annorlunda sätt, mycket tack vare sina användare och den nära kontakten med dessa.
För mig och många andra så har de alltid varit det intressanta alternativet som utmanat de stora jättarna i branschen.
Detta har de gjort genom att släppa mobiler med flera flaggskepps-specifikationer men som samtidigt saknat exempelvis IP-klassificering och trådlös laddning, detta för att kunna hålla ned priset.

IMG_4117
OnePlus 8 Pro, ett riktigt flaggskepp!

 

OnePlus 8 Pro bryter mönstret.

Just denna nya modell från den kinesiska tillverkaren särskiljer sig lite i detta fallet eftersom den är prisklassad som många av sina konkurrenter (ca 10 000 SEK) och inte gör avkall på något alls.
Hur väl har de lyckats med detta då?
Ja, just det tänkte jag gå igenom i denna recension tagen från min vardag och min användning av OnePlus 8 Pro som primär mobil.
Jag kommer inte rabbla en massa specifikationer i onödan utan snarare fokusera på användarkänslan och intryck från olika situationer.

Alla specifikationer hittar ni istället på OnePlus hemsida.

IMG_4119
Vad som möter köparen efter uppackning.

De första intrycken!

Uppackning och uppstart av mobilen har jag redan skrivit om i tidigare inlägg och även efter något dygn eller två så inser jag att det man ständigt påminns om med att använda denna telefon är framförallt den magiska skärmen som faktiskt är den bästa som jag har använt på en mobil enhet någonsin.
Även den något långa designen är något som man inte kan komma bort från, detta är verkligen en stor mobil som tar sin plats i såväl handen som i fickan.
Men med detta sagt så är den oerhört skön att hålla i och jag personligen har inga problem med att hantera mobilen trots storleken.

IMG_4175
Ingen liten mobil att hantera.

Skärmen, skärmen, skärmen…

Ska vi börja med detta då kanske eftersom det är så tydligt att just skärmen varit en oerhört viktig del när man skapat denna telefon.
Inte nog med att den är väldigt stor med sina 6,78” som breder ut sig över hela framsidan, den gör det med stolthet dessutom.
Färgerna är klara och bilderna knivskarpa på denna Amoledskärm.
Att skrolla eller titta på rörlig bild är en ren fröjd på grund av uppdateringsfrekvensen på 120Hz och faktum är att en ny standard nog har satts här för många andra att ta efter…hm, Apple..
Även det faktum att skärmen är extremt ljusstark gör att det inte är några problem att använda den till och med i starkt solljus.

IMG_4173
En skärm som briljerar på så många sätt.

Det enda som jag fortfarande efter några dagar användande inte gillar är de välvda kanterna där skärmen går ner en bit på sidorna. Oavsiktliga tryck har inträffat och jag ser en stor risk i utsattheten av skärmen vid eventuella tapp av mobilen.
Nästa modell från OnePlus får därför gärna ha en platt skärm istället i mitt tycke.

 

Kameran behöver inte skämmas.

Just kameradelen har inte imponerat jättemycket i tidigare modeller från OnePlus och därför var jag även denna gång lite skeptisk om jag ska vara ärlig.
Men efter ett par dagars fotograferande av allt från utsiktsbilder till makrofoton av maskrosor så måste jag ändå säga att här har det hänt något.

Självklart finns det situationer där andra modeller säkert levererar något bättre bilder, riktigt mörka nattbilder till exempel. Men på det stora hela och som daglig mobilkamera så levererar den mer än tillräckligt och det har faktiskt varit roligt att fotografera med denna mobil, något som inte alltid varit fallet med tidigare modeller som sagt.

IMG_20200508_085116
Till och med maskrosor är vackra i rätt sammanhang.

De områden där det kan finnas förbättringspotential är framförallt snabbheten vid ändrat fokus i bilden, där släpar den efter något och det kan ta lite tid innan fokus har flyttats.
Även nattbilder har en bit kvar till exempelvis Google Pixel, iPhone 11 Pro och Samsung Galaxy S20 Pro i mitt tycke.
Men de fyra linserna på baksidan gör ett bra jobb och som användare är det är alltid trevligt att enkelt kunna välja mellan exempelvis telefoto, normalläge och ultravidvinkel utan att tappa kvalitet.

 

IMG_20200509_143518
När det blåser så kan kameran få svårt att hinna med att flytta fokus.

 

Vatten och vindsäkrad.

Tidigare modeller från tillverkaren har som sagt saknat en IP-klassificering mot fukt och damm även om OnePlus själva hävdat att de har tålt viss väta.
Just 8 Pro har en IP68-klassificering vilket ger en viss extra trygghet när man är ute och regnet öser ner eller när man vill ta en semesterselfie sittandes i poolen eller på stranden.
Värt att notera är att den vanliga 8:an inte har samma klassificering som Pro-modellen.

Ett litet tips bara om du ska fota med blöta händer, denna mobil är ganska hal redan tidigare och med vatten inblandat så blir den inte mindre svår att hålla kvar i handen.

IMG_4183
Många spabads-selfies framöver!

 

Snabb, snabbare, snabbast.

Att OnePlus gärna pratar om snabbhet och har valt samarbetspartners som McLaren för att ytterligare demonstrera detta känns ganska självklart om man använt någon av deras senaste modeller.
Även denna modell är blixtrande snabb i den dagliga hanteringen och den snabba 120Hz-skärmen spär ytterligare på den känslan, ibland känns det nästan som att apparna öppnas innan man har tryckt på dem.
Oxygen OS som OnePlus använder är dessutom det närmaste man kommer ett rent Android utan en massa tillägg. De tillägg som man har känns oerhört genomtänkta och finns där av en anledning. I och med att man har hållit Android så pass rent gör att snabbheten i menyer och annat även blir ganska påtagligt.
Att man dessutom slipper en massa bloatware och förinstallerade appar är inte heller någon nackdel direkt.

IMG_4131
Fingeravtrycksläsare och främre kamera hittas i skärmen!

 

Batteritid och laddning.

Även när det gäller uppladdning av OnePlus så går det riktigt snabbt med den medföljande snabbladdaren på 30W.
OnePlus 8 Pro har ju dessutom fått stöd för trådlös laddning och OnePlus erbjuder här en egen snabbladdare även för trådlös laddning, men den har jag inte haft möjlighet att testa ännu.
Jag var lite rädd att den massiva och ljusstarka skärmen skulle göra att jag var tvungen att använda den klarröda laddsladden väldigt ofta, men faktum är att batteritiden har varit riktigt bra under dagarna som jag har testat mobilen och jag har lätt klarat en och en halv dag utan att behöva koppla in laddaren.

IMG_4179
Ladda mobilen gör man snabbt om man har en OnePlus 8 Pro.

 

Positiva slutsatser.

Jag undviker alltid att sätta ett sifferbetyg i mina tester eftersom behov och vad man värdesätter är så oerhört subjektivt och skiljer från individ till individ.
Men denna modell hade fått ett väldigt högt betyg baserat på mina behov och vad jag vill få ut av en mobil i mitt dagliga användande.
Här har man verkligen tagit fram en modell som är bland det bästa man kan få på marknaden just nu inom så många områden.
Man får en underbar skärm, trådlös laddning, snabbhet, IP-klassning och en kamera som oftast inte alls kommer göra dig besviken.

 

Eventuella nackdelar.

Är det då en mobil för alla?
Svaret är såklart nej på den frågan och en av anledningarna till detta är bland annat priset. Startpriset för en OnePlus 8 Pro är 9995 SEK och modellen jag har testat med 12GB Ram och 256GB lagringskapacitet går loss på 10995 SEK.
Mobilen är helt klart värd de pengarna men det gör också att en stor del människor backar redan när de ser prislappen, men så är det ju givetvis oavsett märke på mobilen.

En annan anledning till att vissa inte kommer föredra denna modell är självklart storleken på densamma, detta ÄR en stor mobil och kombinerat med de välvda kanterna på skärmen så är den väldigt svår att hantera för någon med mindre händer. Detta har jag fått bevis på under dessa dagar när någon annan familjemedlem fått hålla i mobilen.

 

Sammanfattning och slutligt omdöme.

Jag är oerhört imponerad av denna mobil och för första gången på länge så kom jag på mig själv sittandes med ett fånigt leende när jag använde mobilen i daglig drift.
Det är dessutom i mitt tycke en av de absolut vackraste mobiler man kan köpa i dagsläget och designen kombinerat med testmobilens färg i Glacial Green (som ofta upplevs blå) har gjort att jag faktiskt fått mer än ett par spontana kommentarer och även har sett folk haja till när jag plockat upp och använt mobilen.

IMG_4176
En i mitt tycke mycket vacker mobil.

 

Som många ev er säkert redan vet sedan tidigare så är jag en flitig användare av iPhone och iCloud är även den plattform som vår familj använder i stor grad här hemma….än så länge.
Men denna mobil blir svår att lägga ifrån sig och i mitt fall skulle den vara det självklara valet om/när jag skulle gå över till att börja använda Android på heltid igen.
Just det är nog det bästa betyg jag kan ge till en mobil, så snyggt jobbat OnePlus och fortsätt gärna med er devis ”Never Settle”.

Kommentera eller fråga gärna här nedan eller kontakta mig via kontaktformuläret om ni önskar.

OBS!
Mobilen är tillhandahållen från OnePlus men detta har som vanligt inte på något sätt påverkat mitt omdöme eller min opartiskhet när jag testat denna mobil.

Ha det bäst!
TP

 

4 reaktioner till “OnePlus 8 Pro, min användarrecension.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s