Swish testar pilotprojekt för utbetalningar!

Smidigare utbetalningar.

Härom veckan gick ett pressmeddelande ut från Swish gällande en ny tjänst som man nu pilottestar. Tjänsten går ut på att låta företag och myndigheter betala eventuella utbetalningar till privatpersoner via Swish.

betala-med-swish-e1511359681642
En tjänst även för utbetalningar!

 

Så här stod det i pressmeddelandet på Swish.nu:

Just nu pågår pilottester för utbetalningar genom Swish tillsammans med ett fåtal utvalda banker som planerar att erbjuda tjänsten till sina företagskunder. I dagsläget är det ett begränsat antal företag som deltar i piloten, däribland Svenska Spel som var först med att lansera tjänsten till marknaden för Svenska Spel Tur och Svenska Spel Sport & Casino. Läs mer om deras pilot här.

Tjänsten Swish utbetalningar innebär att företag kan betala ut pengar till privata Swish-användare i realtid. Utöver vanliga kontroller görs även en extra kontroll för att bekräfta att det är kundens egna Swish-konto som används. Om uppgifterna inte stämmer överens kommer utbetalningen att nekas. I tjänsten kommer enbart betalningar från företag till privatperson att vara möjliga.

Swish utbetalningar fyller ett stort behov på marknaden i och med att existerande utbetalnings-tjänster ofta tar flera timmar och ibland dagar innan pengarna når kontot. Användningsområdena är därför potentiellt många för tjänsten, allt ifrån försäkringsutbetalningar, finansiella instrument till handlare som vill kompensera sina kunder på olika sätt.

Pilotprojektet löper under Q2 och förväntas sedan att tillgängliggöras via de banker som väljer att erbjuda tjänsten till sina företagskunder. Företag som sedan vill ansluta sig till tjänsten behöver kontakta sin bank för eventuellt erbjudande och avtal för tjänsten.

 

swishuttag
Svenska Spel erbjuder numera utbetalning via Swish.

 

Ännu ett stort steg in i den digitala vardagen.

Häromdagen meddelade ICA att de nu tar steget mot digitala kvitton via Kivra.
Det känns som att 2020 kan bli året då vi tar ytterligare steg in i den digitala vardagen.
Just denna tjänsten från Swish är en riktigt spännande lösning som jag personligen gärna skulle se breda ut sig inom kort.

Ha det bäst!
TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s