Motorola släpper nytt flaggskepp!

Snabbhet, kamera och skärm i fokus.

När Motorola nu släpper sin nya toppmodell Motorola edge+ så är det tydligt fokus på snabbheten, kameran och skärmen….ungefär som övriga tillverkare med andra ord.
Motorola är ett varumärke som någon i framförallt min ålder har en ganska tydlig bild av. Ofta förknippar man det med ikoniska vikbara modeller så som Razr, då både den äldre och den nyare varianten.
Motorola edge+ är dock ingen vikbar modell utan har en ganska klassisk flaggskeppform (om det ordet ens existerar).
Med denna modell har man inte hållit tillbaka utan försöker leverera så kraftfulla specifikationer man kan.

155513-800-auto

Skärmen.

När jag skrev att mobilen är byggd i ett klassiskt format så stämmer det väl kanske inte riktigt fullt ut. Detta på grund av den massiva och väldigt avlånga skärmen med ett bildförhållande på 21:9. Skärmstorleken landar in på smått massiva 6,7″.
Skärmen har ganska kraftigt välvda kanter som enligt bilder verkar gå ner en bra bit över sidorna på mobilen. Hur praktiskt detta är i vardagen återstår att se.
Det något udda skärmförhållandet gör mobilen väldigt avlång och påminner om vissa modeller från Sony. Skärmen är på 90Hz samt har integrerad fingertrycksläsare.

155512-800-auto

 

Kameror.

Enklast här är väl att använda texten som Motorola själva använder på sin hemsida:

”Trippelkameran med 108 MP är utformad för att ta bättre bilder än du någonsin har sett på en smartphone. Dubbel optisk bildstabilisering, avancerad laserfokus, 6K-video och AI-funktioner som förbättrar bilderna – expertframtagen hårdvara kompletterad av programvara som gör allt enkelt. Du behöver inte en professionell systemkamera för att ta fantastiska bilder och videoklipp.”

Kort sagt så trycker Motorola på kvaliteten i kamerorna på denna modell, hur väl den står sig i den stenhårda konkurrensen får framtida tester avgöra, men det vore riktigt kul om Motorola har lyckats bra på detta området.
Kamerorna på baksidan av mobilen är tre till antalet och har dessa specifikationer:

* Huvudkamera, 108 MP (f/1,8, 0,8 μm), 1/1,33″ sensor, Optisk bildstabilisering
* Ultravidvinkel & makroobjektiv, 16 MP (f/2,2, 1,0 μm)
* Teleobjektiv, 8 MP (f/2,4, 1,0 μm), 3x högupplöst optisk zoom, Optisk bildstabilisering

155514-800-auto

 

Hastighet.

Det man syftar på här är framförallt att denna modell har bestyckats med en kraftfull processor (Qual­comm Snap­drag­on 865), 12GB ram, stöd för 5G mmWave samt wifi-6.
Eftersom Motorola dessutom har ett ganska avskalad variant av Android så bör förutsättningarna för en snabb mobil finnas där iallafall.

155511-800-auto

 

Batterikapacitet.

En sak som jag personligen tycker är extra intressant är det massiva batteriet på 5000 mAh som man har tryckt ner i edge+.
Man har dessutom stöd för snabbladdning (TurboPower™) samt trådlös laddning.

För mer information om edge+ och fullständiga specifikationer så finns de att ta del av på Motorolas hemsida.

/TP

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s