Pressrelease, Nya OnePlus 7, OnePlus 7 Pro och OnePlus 7 Pro 5G

Idag var det så äntligen dags att få ta del av det som OnePlus hintat om så länge, nämligen företagets nya mobilmodeller.
För det rörde sig faktiskt om totalt tre stycken modeller som såg dagens ljus.
Nedan text är från det officiella pressmeddelande som TeknikPappa fick ta del av strax innan presentationen idag.
Håll till godo!
TP

 

”PRESSMEDDELANDE 2019-05-14”

Nu lanseras supersnabba OnePlus 7-serien

Idag lanseras OnePlus 7-serien som med den senaste tekniken ger en snabb och smidig upplevelse utöver det vanliga. OnePlus 7 Pro är utrustad med branschens mest avancerade skärm och ger en oöverträffad användarupplevelse av skärm, kamera och prestanda. OnePlus 7 är ett stort steg upp i prestanda och balans, medan OnePlus 7 Pro 5G tar användaren till helt nya fartnivåer.

– Vi strävar hela tiden efter att utmana oss själva för att ge människor den bästa möjliga upplevelsen, säger Pete Lau, grundare och vd på OnePlus. En riktigt bra användarupplevelse innebär frihet och är något som ska förbättra ditt liv istället för att distrahera dig från det. Jag är så stolt över vad vi har åstadkommit med OnePlus 7-serien och kan inte vänta tills användarna får testa skärmen.

IMG-3459


OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro är utrustad med en branschledande supersmidig 90Hz-skärm, vilket innebär att skärmen uppdateras 90 gånger per sekund för en sömlös upplevelse. Oavsett om du spelar spel eller tittar på film ger skärmförhållandet 19,5:9 en enastående kvalitet med QHD+ på en AMOLED-skärm.

IMG-3460

Detaljnivån i skärmen är 516 pixlar per tum, med 4,49 miljoner pixlar som samverkar för att ge skarpa och korrekt återgivna färger. Med HDR10 och HDR10+ kan innehåll från en rad streamingkällor upplevas i bästa möjliga kvalitet med subtila gradienter och rika detaljer.
Det välvda glaset på 6,67 tum sträcker sig över hela framsidan av mobilen och ner över kanterna vilket ger en uppslukande känsla. OnePlus har arbetat hårt för att minimera ramen på alla sidorna av mobilen. OnePlus 7 Pro har fått högsta betyg av DisplayMate, A+, vilket gör mobilskärmen till en av de bästa på marknaden.

IMG-3458

Tre kameror – en för varje tillfälle

OnePlus 7 Pro är utrustad med avancerad kamerateknik som ger enastående resultat för alla tillfällen – från vidvinkel till porträtt. Med den nya mjukvarumotorn OnePlus UltraShot har kamerafunktionen utvecklats för att ge en naturlig färgåtergivning, med skarpa bilder i en rad olika förhållanden, även i svagt ljus, genom ett tryck på slutarknappen.
De bakre kamerorna på OnePlus 7 Pro har en 48 megapixlars sensor med OIS, en 8 megapixlars 78mm telefotoobjektiv med f/2.4 bländare och 1µm pixelstorlek och bildstabilisering genom OIS, samt en 16 megapixlars 117° ultravidvinkelobjektiv med f/2.2 bländare.
Ett nytt tredelat autofokus-system använder PDAF, CAF och Laser Focusing för att skapa vackra bilder i dagsljus och i svagt ljus. Den nya kameran har även förbättrad Nightscape-läge och övergripande förbättrad prestanda för svagt ljus.

Frontkameran av modellen pop-up är täckt av safirglas och mekanismen har testats över 300 000 gånger. Det innebär att den kan öppnas och stängas 150 gånger per dag, varje dag, i över fem år.

IMG-3457

Snabb och smidig

OnePlus 7 Pro har den senaste mobilplattformen, Qualcomm Snapdragon 855, med upp till 12GB RAM, vilket ger en upplevelse som sätter en ny standard för prestanda. OnePlus 7 Pro har dessutom UFS 3.0-lagring som ger riktig snabba hastigheter när det kommer till att ladda dokument, spara bilder från kameran, starta upp appar och mycket annat.
RAM Boost är en funktion som lär sig användarens vanor och på ett smart sätt fördelar tillgängligt arbetsminne till minneskrävande appar. Funktionen minskar laddningsprocessen så att stora appar som spel startar mycket fortare. RAM Boost gör att fler appar kan vara öppna i bakgrunden utan att kompromissa med den totala prestandan.

IMG-3462.PNG

Laddningsteknologin Warp Charge 30 innebär att det stora batteriet på 4 000mAH går från 0 till 50 % på bara 20 minuter. Till och med när du laddar mobilen mitt i intensiva spel håller OnePlus 7 Pro uppe laddningshastigheten, med minimal överskottsvärme och samma supersnabba laddningstid.
Screen Unlock har förbättrats med en ny kamerasensor och nya algoritmer, vilket tar ner upplåsningstiden till bara 0,21 sekunder.

Uppslukande spel

Ljudet i OnePlus 7 Pro bygger på Dolby Atmos-teknik och ett stereosystem med dubbla högtalare, som finjusterar både vänstra och högra ljudkanalerna så att även subtila detaljer i ljudet kan höras. Vidare är mobilen utrustad med en haptisk vibrationsmotor vilket tillåter flera olika nivåer av vibrationsrespons och i stort sett ingen fördröjning för en mer verklighetsnära upplevelse.
Flytande kylning i tio lager gör att OnePlus 7 Pro hålls kall även under intensivt spelande. Med nya Screen Recorder är det enkelt att dela segrar och förluster. Det finns ingen begränsning av antalet inspelningar och man kan pausa och fortsätta när som helst. Det går även att välja ljudkälla och använda mikrofonen för att lägga på live-kommentarer.
Gaming Mode kan tas till nästa nivå med ytterligare proffsinställningar: Fnatic Mode har nya funktioner som ger ett övertag då processorn och grafikprocessorn är optimerade för gaming, med avancerad DND, bakgrundsbegränsningar och nätverksförbättringar.


OnePlus 7

OnePlus 7 är en premiumupplevelse i en elegant förpackning. Utrustad med Qualcomm Snapdragon 855, UFS 3.0-lagring, Dolby Atmos stereohögtalare, RAM Boost, nya Screen Unlock-tekniken, UltraShot-motor och mycket mer är OnePlus 7 ännu ett stort steg uppåt i OnePlus historia.

IMG-3456IMG-3455

Skarpare och renare bilder

OnePlus 7 har en kraftfulla dubbla linser som låter användaren ta enastående bilder. Huvudkameran är Sonys IMX586, en 48 megapixels sensor på en halv tum med en bländaröppning på f/1.7, samt OIS och EIS. Den andra kameran har 5 megapixels och hela kamerafunktionen bygger på den kraftfulla nya UltraShot-motorn.

IMG-3454IMG-3453

OnePlus 7 Pro 5G

OnePlus 7 Pro 5G bygger på OnePlus 7 Pro och innebar en stor designutmaning, då det krävdes att OnePlus utvecklade nya konstruktioner för 5G-antenner och även ändrade konstruktionen av NFC-antennen.5G13_Navy5G_1-fa.png

Mobilen lanseras exklusivt tillsammans med EE i Storbritannien och Elisa i Finland. Ytterligare information om pris och tillgänglighet kommer inom kort.

5G_1_camera_rising5G3_Navy5G_1

Priser, konfigurationer och tillgänglighet

OnePlus öppnar en pop-up butik tillsammans med Webhallen den 18 maj, klockan 12:00 – 18:00. Platsen är Webhallens butik på Medborgarplatsen.
För de som inte kan besöka pop-up butiken kommer ett begränsat Community Drop öppna på OnePlus.com den 15 maj med leverans den 22 maj.
I Sverige kommer mobiler i OnePlus 7-serien att säljas på OnePlus.com samt hos Telia, Telenor, Webhallen, NetonNet, CDON och Dustin.
Försäljningen av OnePlus 7 Pro startar den 21 maj.

IMG_3452

Ha det bäst!
TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s