OnePlus 6T ”Thunder Purple”, uppackning och första intryck.

 

Chansen dök upp.

Ända sedan OnePlus 6T presenterades så har jag varit nyfiken på att få testa denna nya flaggskeppsmobil från OnePlus. Så när chansen dök upp och erbjudandet om att få testa en 6T dök upp så var glädjen stor.
När jag dessutom fick möjligheten att testa en färg som ännu inte officiellt presenterats så var det givetvis än mer lockande.

Bild 1 TP

Mobilen med det lila extra.

Färgen som det handlar om är ”Thunder Purple”, som presenterades i måndags (12:e november) och precis har börjat säljas i Sverige idag den 15:e november.
Denna uppackning och dessa första intryck gjordes dock för ungefär en vecka sedan men fick publiceras först nu när mobilen är lanserad.
Så håll till godo med en av Sveriges första uppackningar och intryck av denna lilaskimrande skönhet.

Bild 2 TP

Första intrycket.

Redan innan man öppnar kartongen så möts man av en sleeve på kartongen där OnePlus skriver några rader om hur viktiga personerna runt OnePlus är, inklusive de som använder produkterna.
Riktigt snyggt och en gentil flört med dig som precis investerat i denna smartphone.

Just denna smartphone är förresten modellen med 128GB lagringsminne samt 8GB RAM.
Skärmen är på 6,41” och den har bestyckats med en 16MP och en 20MP-kamera på baksidan.
Processorn är en Snapdragon 845 och Android versionen är 9 med Oxygen OS.
Dock saknar mobilen både certifiering för vattentålighet samt trådlös laddning, detta är givetvis ett stort minus.
OnePlus har precis som många andra tillverkare dessutom tagit bort hörlursuttaget, vilket känns som en tråkig utveckling.

Bild 3 TP

När plasten väl är av och locket är bortlyft så möts man av den massiva skärmen.
På skärmen sitter en klisterlapp som förtydligar det faktum att denna modell har fingeravtrycksläsaren inbyggd i skärmen (ifall någon nu har missat det).

Bild 4 TP

Det som är extra speciellt med just denna telefon är ju den nya kulören. Därför skyndar jag mig att lyfta upp mobilen och vända på den. Jag möts av en otroligt vacker baksida i välvt glas och en fantastisk färg. Färgen är lila men övergår i en gråsvart färg på den övre delen.
Resultatet är fantastiskt vackert och detta är definitivt en av de vackraste mobiler som jag någonsin har hållit i. Mer om detta längre fram, nu fortsätter vi med uppackningen.

Bild 5 TPBild 6 TP

En hälsning från VD:n.

Under telefonen så hittar man nästa hälsning till dig som användare.
Ett konvolut med texten ”A word from Pete OnePlus CEO”.
När man väl har öppnat konvolutet så möter man ett antal rader från VD:n tryckt i stil av handskrift. Det är precis sådana här saker som gör att jag tror på att OnePlus har förstått vikten av att få sina användare att känna sig speciella.
Snyggt OnePlus och Pete!

Bild 7Bild 8

Förutom detta konvolut innehåller kartongen de vanliga manualerna, klistermärken, snabbladdare (ta lärdom Apple), den klarröda laddsladden med USB-C, ett simkortsverktyg, en adapter för USB-C till 3,5 mm hörlurskontakt samt ett genomskinligt skyddsskal till mobilen.

Bild 9 TP

Fantastisk design.

Eftersom jag kommer återkomma med en mer utförlig recension längre fram i tiden så nöjer jag mig här med ett par rader av mina första intryck samt ett flertal bilder på den vackra mobilen.
Mobilen ger ett fantastiskt gott kvalitetsintryck, precis som mobiler från OnePlus brukar göra.
Jag kommer på mig själv med att sitta med ett löjligt flin flertalet gånger när jag synar designen på denna mobil, vilket väl är ett ganska bra betyg till tillverkaren.
Att fingeravtrycksläsaren är borttagen från baksidan och kamerorna är snyggt centrerade gör underverk rent estetiskt.
Det lilla sensorjacket med selfiekamera är dessutom ett av de minsta och elegantaste i branschen för närvarande (Än så länge iallafall).

Bild 10Bild 11 TPBild 12 TP

Den tydliga ”S-kurvan” på baksidan som syns i vissa vinklar på 6T finns även på denna lila varianten. Här blir effekten om möjligt än mäktigare. Tankarna går direkt till ett blixtnedslag och är dramatiskt och vackert på samma gång.

Bild 13 TPBild 14 TP

Uppstart och igångsättning.

Uppstarten av mobilen följs av de vanliga stegen för inloggning och godkännanden. Numera är denna processen riktigt smidig även med Android och det dröjer inte lång tid innan jag har en i stort sett klonad kopia av min 5T som laddas ner i denna nya mobil.
Det som sticker ut i uppstarten är väl i så fall kalibreringen av fingeravtrycksläsaren, det känns faktiskt som en dos av framtiden när man sätter fingret på skärmen och ett blått ljus blinkar till innan mobilen är klar att använda.
Dock har den varit både långsammare och mindre träffsäker under denna tid som jag har använt den.

Bild 15 TP

Nu återstår en tid av testande som ska avgöra om resten av mobilen också doftar framtid, en framtid som ersättare till min nuvarande iPhone X och i så fall den första icke-Applemobil som tar plats som primär mobil i min ficka på nästan 10 år.
För ta mig sjutton, den känslan är större än någonsin tidigare.

Pris och tillgänglighet.

OnePlus 6T Thunder Purple är tillgänglig för köp i Sverige från och med den 15 november via Telenor, Webhallen, NetOnNet och Oneplus.com.
Det svenska priset är satt till 6 295 SEK

Bild 16 TP

Ha det bäst!
TP

P.S
Mobilen i detta test är skickad till mig för denna recensionen, men detta har på inget sätt påverkat mina första intryck av enheten.

En reaktion till “OnePlus 6T ”Thunder Purple”, uppackning och första intryck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s