Fitbit Ace för barn, uppackning och start.

Aktivitetsarmband för barn.

 

Idag fick jag ett recensionsexemplar av Fitbits relativt nya aktivitetsarmband för barn över 8 år. Tanken är att jag ska testa det i några dagar och sedan försöka skriva en recension för att avgöra för och nackdelar.

Eftersom det är designat för barn så tar jag hjälp av min dotter som är 13 år (läs gärna hennes spelrecension av Sims Mobile här).

Hon är på gränsen till för gammal för detta armband men eftersom min andra dotter är knappt ett år gammal så var valet ganska lätt. 😉
Tillsammans ska vi utvärdera denna pryl på bästa sätt innan det är dags att skicka tillbaka den.

4370C8CE-FC82-47CE-A289-DD7B937A4399

Uppackning och igångstart

Förpackningen är väldigt lik övriga produkter i Fitbits sortiment och innehåller en uppstartsguide, laddsladd och själva armbandet. Armbandet finns i två färger, blå och lila.
Fitbit Ace skall dessutom klara av vattenstänk men bör inte användas vid bad och simning.

Appen och familjekonto

Det första man måste göra är att ladda ner appen på den enhet som armbandet ska synkas emot. Antingen på sin egen mobil eller om barnet har en mobil så är det att föredra att appen laddas ner där. I dagsläget finns appen för både iOS och Android.

Om man är Fitbit-användare sedan tidigare så loggar man in med sitt eget konto först för att sedan skapa ett barnkonto. Annars får man börja med att skapa ett konto till sig själv för att komma vidare.

Logga in eller skapa ett konto till dig själv först.
Därefter skapar du ett familjekonto.
Fyll i barnets uppgifter.
Barnets konto är klart.

 

Koppla kontot till armbandet.

När du väl har skapat klart kontot så är det dags att koppla armbandet till kontot. Viktigt att följande görs på den enhet som bandet skall vara kopplat till.

Nedan visar jag de bilder som dyker upp vid själva sammankopplingen.

Saker att tänka på.

Efter att ha parat ihop armbandet med kontot genom dessa steg så är det klart att använda. Man får även välja vilken handled armbandet sitter på samt välja utseende på klockansiktet i uppstarten.

Ett par saker att flagga för är följande. Eftersom min dotter är 13 år och familjekontot är för barn mellan 8-12 år så gick det inte att använda hennes riktiga födelsedata vid uppsättningen. Men eftersom detta test framförallt bygger på hur familjekontot fungerar så fick vi skriva in att hon är ett år yngre för att komma vidare.

En annan sak att tänka på är att alla menyer, både i uppsättning och användande är på engelska. Då min dotter kan flytande engelska så är detta inte ett problem, men det kan vara det för yngre barn. Eftersom vi hittills bara har gjort själva uppstarten (som görs av föräldern) så får vi se om språket har någon betydelse för själva användandet efter att ha testat armbandet ett tag.

Ställ in barnläge på den aktuella mobilen innan allt är klart.

Det sista man måste göra om det är barnets egen mobil som är kopplad är att aktivera barnläge på den i Fitbit-appen.

Det gör du så här:

Därefter kan man ställa in de inställningar på den kopplade mobilen som man önskar gällande stegmål, sömnmål och mycket mer.

Startskärmen i ”barnläget”.
Översikt och kontoinstälningar
Ställ in aktivitetsmål och stegmål.
Ställ in inställningar för sömnmätning.
Inställningar för notifikationer.
Även integritetsinställningar finns här tillgängliga i ”barnläget”, vilket känns lite konstigt.

Testperioden börjar nu.

Nu när vi satt upp allt på dotterns enhet så börjar testperioden. Återkommer framöver med en mer utförlig recension. Tills dess går som vanligt bra att ställa frågor samt komma med förslag på test av den aktuella prylen.

Take care!

TP & TD

En reaktion till “Fitbit Ace för barn, uppackning och start.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s