Nokia 7 Plus, de första intrycken.

Redan för ett tag sedan skrev jag om Nokias återtåg i mobilvärlden genom den nya ägaren HMD. Läs mer om mina tankar kring detta här.

När man först får kartongen i handen så infinner sig en känsla av ”deja vu”. För visst har kartongen det där typiska Nokiautseendet som följt med i flera år.

På baksidan av kartongen kan man läsa om vissa specifikationer och funktioner, som exempelvis att den har en 6″ skärm med Full HD+, en dubbel kamerauppsättning med 12MP och 13MP. Frontkameran har i sin tur bestyckats med 16MP. En sak som är speciellt och som HMD valt att lyfta fram med denna modell är deras kameraläge ”Dual-Sight”. Mer om detta i kommande recension.

Med i kartongen följer även laddare, in-earlurar, ett transparent skyddsskal i mjukplast, simkortsverktyg samt instruktionsböcker.

Storleken på telefonen är rejäl som på många nya mobiler idag och nästan identisk med den OnePlus 5T som jag tänkt att jämföra med i kommande test.

Det man slås av direkt när man packar upp mobilen är hur snygg den faktiskt är. Framsidan består av en enda stor skärm med minimala svarta kanter i över och underkant. Baksidan av metall har en beläggning som påminner om polykarbonat, vilket inte gör mig ledsen alls. Kvalitén är hög och jag får återigen en känsla av ”deja vu” till Nokias Lumia-serie, vilket inte är ett dåligt betyg. Runt hela mobilen sitter det en aluminiumram av rödaktig kopparfärg som skiftar till guld i vissa vinklar. Även alla övriga detaljer går i denna färg och resultatet är häpnadsväckande läckert. Detta är en mobil som sticker ut men utan att se udda ut på något sätt. Snyggt jobbat HMD.

Värt att tillägga ytterligare är att mobilen har ett 3,5 mm uttag, USB-c samt extra plats för minneskort om man önskar. Det inbyggda lagringsminnet är på 64GB. Aktuellt pris i handeln är i dagsläget ca 4000:-

Se fler bilder nedan så återkommer jag med en recension om några veckor.

Tills dess går det som vanligt att ställa frågor eller komma med önskemål på saker att testa. Detta görs enklast genom kontaktformuläret eller genom att kommentera inlägget här nedan.

Ha det bäst!

TP

En reaktion till “Nokia 7 Plus, de första intrycken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s