Ryobi Hybrid Grästrimmer, det bästa från två världar

 

 

 

 

 

Bakgrund

Nu när solen börjar skina och sommaren kommer med stormsteg så kommer även det stora behovet att hålla efter trädgården och allt som börjar växa upp.
Inget undantag detta året heller, gräset och ogräset bara sköt i höjden på någon vecka. När det gäller själva gräsklippningen så har jag den stora lyckan att ha en Husqvarna Automower som sköter det åt mig.

img_8453

Men även kanter och gångar ska ju hållas efter, det får man fortsatt göra manuellt iallafall. Detta året upptäckte jag dock att den grästrimmer som tjänat mig väl i ett par år nu hade gett upp helt.
Dags att bestämma vad som skulle inskaffas istället.

Batteri eller sladd?

Jag har tidigare använt en bensindriven trimmer som komplement till den sladdutrustade lilla trimmern. Men det är något bökigt att dra igång den för att trimma lite kanter.
Så nu stod valet mellan batteri och sladd. Batteri för smidighetens skull och batteri för uthålligheten på trimmern.

Ryobis Hybrid, det bästa från två världar.

img_8445

 

 

 

 

 

 

 

Ryobi RLT1831H20F heter modellen som jag fastnade för. Den är så genialt konstruerad att den har en kontakt för att drivas med sladd, men den har dessutom valet att använda ett batteri istället. Du väljer alltså själv vad du vill använda. Batteriet i sig ingår i deras One+ system, vilket innebär att du kan använda samma batteri till en mängd olika elverktyg från Ryobi. Detta gör att nästa verktyg du köper i samma serie kan du köpa utan batteri, till ett betydligt billigare pris.

img_8449-1

Eftersom jag redan har ett antal olika verktyg från denna serie, bland annat en sticksåg och en skruvdragare så gjorde det saken ännu bättre. Så nu har jag två batterier att skifta mellan och det som inte används kan under tiden laddas upp i den medföljande batteriladdaren.

img_8451

Flera bra funktioner

Förutom den stora fördelen med att kunna välja mellan sladd och batteri så har sen även ett vändbart trimmerhuvud för att smidigt klippa raka kanter, samt ett smidigt teleskopskaft. Klipptiden med batteri varade i ca 40 minuter innan jag fick skifta batteri, vilket känns klart godkänt.
Priset för trimmern ligger på ca 1600:- och då ingår både ett batteri samt en laddare. Kan varmt rekommendera denna produkt och även tipsa om övriga verktyg i Ryobis One+ serie.

img_8446-1

 

 

 

 

 

 

 

OBS!
Denna artikel är INTE sponsrad och samtliga produkter har köpts för egna pengar.

Klipp försiktigt!
TP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s