Speltips till mobilen: The Sims Mobile

unnamed

Inledning
Nu har EA äntligen valt att släppa en version av det ikoniska spelet The Sims till de mobila plattformarna iOS (både iPhone och iPad) och Android.
Den har fått det logiska namnet The Sims Mobile! 😉
Att spelet har varit efterlängtat kan man förstå när man ser hur många nedladdningar det redan har fått, spelet har dessutom fått riktigt bra recensioner i både AppStore och Google Play Store.

Jag tillhör den äldre generationen och förknippar därför Sims mest med Sim City till Nintendos TV-spelskonsol, med många sena kvällar av stadsbyggande.
Därför har jag i denna recension tagit hjälp av den yngre generationen, nämligen en 13-årig dotter. Där har betydligt mer tid spenderats med Sims den senaste tiden, då främst på PC och Xbox One.
Detta är första (men förhoppningsvis inte sista) gången som någon annan skriver på denna sida.

IMG-0571

Nedan följer en kortare recension skriven av min dotter efter att hon har spelat spelet i ett par dagar.
Självklart har hon inte hunnit gå igenom spelets alla funktioner än, så se detta mer som ett första intryck snarare än en recension, det kan dock bli en sådan vid senare tillfälle.

IMG-0572

TeknikDotters första intryck av spelet (med egen text).
Efter att ha spelat The Sims 4 på Xbox One i ca 4 månader kom något som jag har saknat, nämligen The Sims till iPhone! Spelet är gratis och har fått 4,7 av 5 stjärnor i AppStore.

En fördel med The Sims Mobile är att det är bra om man vill spela The Sims när man inte har en PC, ett Xbox eller ett Playstation i närheten. Konceptet är ganska likt The Sims 4, dock med lite färre funktioner. En stor nackdel är att man bara kan spela med en sim när man precis har laddat ned spelet, man får lägga till fler simmar efterhand.
Man kan inte heller välja ålder på simmarna, och det finns väldigt få möbler och kläder till dem, man måste låsa upp dem genom prestationer eller köpa sakerna för riktiga pengar genom köp i app.

Grafiken är välgjord, men jag föredrar grafiken i The Sims 4 då jag anser att det ser mer verklighetstroget ut där och det finns väldigt få stilar att välja på i mobilvarianten.
För att kunna bygga egna hus måste man låsa upp den funktionen (vilket jag inte har gjort än!).

Trots att det inte alls är lika innehållsrikt som The Sims 4 rekommenderar jag The Sims Mobile, om man inte har tillgång till ett Xbox, Playstation eller en PC/Mac är det absolut värt det!
Betyg: 3 av 5

/TeknikDotter

IMG-0573

Viktiga tillägg från TeknikPappa!
Detta spel har en åldersgräns som är satt till 12 år. Det känns dessutom som en rimlig ålder för att få ut något av detta spel.
Man kan dessutom spela mot andra spelare genom inbjudningar, denna funktion är dock inte aktiverad från start utan låses upp efterhand.

IMG-0574

Eftersom spelet bygger på prestationer för att komma vidare så kan det vara lockande att köpa sig till framsteg istället. Därför är det OERHÖRT viktigt att man har aktiverat ”Begränsningar” och stängt av funktionen ”Köp inuti App”, annars kan det bli väldigt dyrt.
Som alltid så rekommenderar jag att man dessutom laddar ner spelet på sin egen telefon för att sätta sig in i vad ens barn spelar, detta gäller givetvis alla spel.
Dessutom kan man ju råka tycka att det faktiskt även är lite roligt när man väl har börjat spela. 😉

Jag tackar min kära dotter för hjälpen med de första intrycken och förmodligen återkommer hon med en mer uttömmande recension längre fram, när hon spelat lite ytterligare i The Sims Mobile.

Ha det bäst!
TP och TD

 

 

5 reaktioner till “Speltips till mobilen: The Sims Mobile

 1. Behöver man internet för spelet hela tiden eller är det något barnen kan fördriva tiden med på tex flyget och resan?

  Gilla

  1. Hej Johanna!
   Detta spelet kräver uppkoppling för att kunna spelas. Anledningen är att det hela tiden laddar ner nya saker till spelet under tiden som man spelar.

   Med vänlig hälsning,
   TeknikDotter

   Gilla

  1. Hej!
   Jag antar att du menar i Sims? 😉
   Man måste nå en viss nivå i spelet för att låsa upp möjligheten till barn/bebisar.
   Därefter kan man adoptera eller skaffa biologiska barn.
   TP

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s