Skapa separat Barnkonto för Apple-ID.

Sätt alltid upp ett eget konto till barnen så fort de får en egen iPad/iPhone!

Ett av de vanligaste problemen som många barnfamiljer hamnar inför förr eller senare när det gäller iPhones/iPads är att man låtit barnen använda samma Apple-ID som man själv har.

 

Varför är då detta ett problem? Jo, därför att barnen oftast använder mobilerna till att spela spel och annat på. När man sedan blir tvungen att fixa ett separat Apple-ID till barnet (vilket man alltid blir, förr eller senare) så får man problem med att barnet inte vill bli av med sina sparade framsteg i spel eller alla sms-konversationer med kompisar som man har sparat på enheten.

Den viktigaste regeln gällande barnets iPhone

Man kan dessutom få problem när barnet vill börja använda iMessage, FaceTime, spara bilder på iCloud etc. om man delar på samma konto.
För att inte tala om att risken att barnet istället får DINA iMessages eller FaceTime-samtal till sin enhet, vilket ökar drastiskt om man delar konto.

 

Så en bra regel är följande: Så fort barnet får en egen iPad eller iPhone så ska man skapa ett eget Apple-ID till dem.

 

 

Familjedelning

Om man dessutom sätter upp det som ett barnkonto med tillhörande Familjedelning så slipper man betala för appar mer än en gång inom familjen. Man kan då även sätta upp smidiga begränsningar för barnets enhet, smidigt följa den på en karta och mycket mer.

Familjedelning är faktiskt ett av de allra starkaste argumenten för att hela familjen ska använda Apples produkter om man frågar mig.

Hur sätter man upp ett barnkonto då?
Ingen idé att skriva det här då det är väldigt pedagogiskt och enkelt förklarat redan på Apples hemsida.

Lycka till och framförallt…VÄNTA INTE!!

 

TP

2 reaktioner till “Skapa separat Barnkonto för Apple-ID.

 1. Hej om man redan klantat till det och barnet köpt en massa på pappas id, kan man överlåta det på barnet? pappan har nästan inget köpt //MVH Berit

  Gilla

  1. Hej Berit!
   Om det är rena app-köp du tänker på så går det att lösa genom att sätta upp ett familjekonto. Då får man ladda ned appen igen men utan kostnad eftersom man delar alla inköp inom familjen.
   Däremot är det svårare med köp som gjorts i appar och prenumerationstjänster.
   Med vänlig hälsning,
   TP

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s