Snart dags för iPhone 8 och mycket mer…

Apple Keynote 2017

Nu på tisdag (2017.09.12) kl. 19:00 svensk tid så är det äntligen dags för Apple Keynote.

Steve Jobs Theater

Årets Apple Keynote kommer för första gången någonsin att sändas från nybyggda Steve Jobs Theater och vi förväntas få ta del av väldigt mycket nytt på årets septemberevent.

iOS 11

Presentation och lansering av nya iOS 11 för iPhone, iPad, iPod är något som vi vet kommer att finnas med.

Apple Watch Series 3

Ny version av Apple Watch (med inbyggt stöd för 4G) och flera andra nya funktioner.

Apple TV

En uppdaterad variant av Apple TV med stöd för bl.a 4K är också något som det ryktats om.


iPhone

När det gäller nya modeller av iPhone så har det väl aldrig varit så många läckor, så många gissningar och så mycket nyfikenhet tidigare. Det man nu verkar ganska överens om är att det förmodligen kommer presenteras tre nya modeller på årets Keynote.

iPhone 7S och 7S Plus?

De första varianterna är helt enkelt uppdaterade versioner av nuvarande iPhone 7. Dessa kommer förmodligen att se ut ungefär som den nuvarande modellen, undantaget att de kommer ha en baksida i glas istället för nuvarande aluminiumdesign. Detta för att kunna ha stöd för trådlös laddning bland annat. Uppdaterad processor och kameror är nog också ganska troligt. Förmodat namn för dessa är iPhone 7S och iPhone 7S Plus alternativt iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

iPhone 8 (iPhone X)

Men det alla väntar på är presentationen av modellen med den helt nya designen. En mobil med 5,8″ skärm, nästan helt utan kanter på framsidan och utan hemknapp.  Detta gör att mobilen i så fall kommer bestå av en enda stor skärm på framsidan med en baksida av glas även här. Eftersom den kommer sakna hemknapp så ryktas det om att Apple har lämnat fingeravtrycksläsaren till förmån för en helt ny ansiktsskanner, som skall vara minst lika säker som tidigare  nämnda fingeravtrycksläsare.


Vi får väl se hur det blir och vad den kommer att heta. Namn som florerar är iPhone 8, iPhone X, iPhone Edition och iPhone Pro. Vad som däremot verkar stå bortom allt rimligt tvivel är att den blir dyr. Det ryktas om ett pris på knappa 1000 dollar, dvs. runt 10-12 000 svenska kronor för instegsmodellen.


Så nu är det bara att vänta in tisdagens event och se vad Tim Cook & Co kommer att presentera.

Du kan se eventet live här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s