Kommande iOS 10.3, större uppdatering än man tror?

1485281865_ios-10.3-beta-1-e1485281179175 2

Dags för nästa uppdatering
iOS 10.3 släpps vilken dag som helst nu och därför kan det vara kul att veta vilka funktioner som väntar.
I vanliga fall så brukar dessa ”komma-uppdateringar” mest innehålla buggfixar och mindre feljusteringar, så också denna.
Men Apple har även slängt med en del nya funktioner i denna uppdatering, läs mer om dessa nedan:

Helt nytt filsystem
Detta är väl den enskilt största delen av uppdateringen kan jag tycka.
Apple kommer ersätta nuvarande filsystem med helt nya (APFS) och detta sker automatiskt vid uppdateringen till iOS 10.3.
Anledningen är att det nya systemet förväntas använda mindre lagringsutrymme , har bättre kryptering och är optimerat för Flash och SSD-lagring.

OBS!!!
Det är alltid en bra idé att säkerhetskopiera din iPhone innan du uppdaterar, men i det här fallet är det extra viktigt så att du inte förlorar några data om något skulle gå fel. För när man väl har uppdaterat och mobilen har ersatts med det nya filsystemet så finns det ingen väg tillbaka.

apple-file-system

Lättare att hitta information gällande sitt iCloud-konto
Användarens iCloud-konto kommer nu tydligt att visas längst upp i huvudmenyn under Inställningar.
Detta för att förenkla för användare att hitta sin kontoinformation samt att vissa tror att detta kan vara ett steg för att senare öppna upp för användandet av flera konton på en och samma enhet, speciellt efterfrågat i familjer där man delar på en och samma iPad till exempel.

IMG_0015

Utökad iCloud-analys
I inställningarna för iCloud kommer man nu att kunna se betydligt mer detaljerad information om användandet och minneshanteringen i det aktuella kontot.

IMG_0016

Hitta Mina AirPods
iOS användare kommer kunna använda Hitta Min iPhone för tt hitta sina försvunna AirPods. Hitta Min iPhone kommer visa den senaste platsen som AirPodsen var anslutna via Bluetooth. Man kommer även kunna välja att spela upp ett ljud för att lättare kunna hitta dem.

IMG_0017

Förbättrade WiFi-samtal
Denna funktion är till en början exklusiv för kunder anslutna till Amerikanska Verizon, men kan säkert utökas så småningom.
Man kommer kunna ringa via sin iPhone’s mobila konto från en Mac eller annan iOS-enhet. Detta kräver att man är inloggad på samma Apple-ID som på den aktuella mobilen. iPhonen måste därmed inte längre vara i närheten eller ens påslagen för att detta skall fungera.

IMG_0018

Förbättrad CarPlay-funktion
För användare av CarPlay kommer det nu att dyka upp en ”docka” i bilens display som visar de senast använda apparna. Anledningen är att det ska bli lättare att hoppa mellan apparna via bilens display.

IMG_0020

Väder via 3D Touch i Apple Kartor
Användare av Apples Kartor kommer kunna se väderprognoser bara genom att använda 3D Touch i kartprogrammet (kräver iPhone 6S och senare)

IMG_0021

Ny widget för Podcaster
Apples egna Podcaster-app får en egen widget för att underlätta snabbt lyssnande.

IMG_0022

Som sagt, en hel del nya funktioner väntar i denna uppdatering.
Vissa av dem roligare och nyttigare än andra, men ändå kul att kunna se någon skillnad när man tankat ner den nya programvaran.

All information (ej bilderna) ovan är tagen från iPhone Life Magazine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s