Googles nya mobiler

Idag presenterade Google sina nya mobiler som de själva varit med och utvecklat.

Tidigare gick dessa under namnet Google Nexus men numera kommer de istället att heta Google Pixel. Mobilerna tillverkas denna gång av HTC

Mobilen kommer med bl.a en 12,3 MP kamera, 4 GB Ram, 32 alt. 128 GB lagringsminne samt 3,5 mm hörlursuttag (det ni Apple). Den kommer även att finnas i två storlekar,  Pixel med 5″skärm och Pixel XL med 5,5″ skärm.

Dessutom kommer dessa mobiler att vara utrustade med ”Google Assistant”, Googles svar på Apples röstassistent Siri.

Mobilen släpps i tre färger till att börja med, där den blåa verkar vara en ”Limited Edition”.

Google lyfte även fram en tjänst där det ska vara extra enkelt att konvertera från ex. en iPhone. Med varje telefon kommer det ingå en synkkabel som kopplas till den gamla mobilen och sedan ska inbyggd programvara enkelt flytta över kontakter, foton, videos, musik, sms, kalenderposter och även iMessages.

Man gjorde även en grej av att det kommer gå att beställa specialtillverkade skal i flera färger direkt från Google till sin nya Pixel.

Huruvida dessa telefoner kommer gå att köpa i Sverige eller inte framgick inte utan Google valde istället att lyfta fram de operatörer som de valt att samarbeta med. Där fanns inga svenska operatörer med utan vi får istället förlita oss till att de kommer kunna köpas direkt från Google.

Lanseringsdatum och pris var även de endast specificerade för USA, Australien, Kanada, Tyskland och Storbritannien.


Förutom telefonen presenterade Google ett VR headset, en router, en ny version av Google Chromecast samt en ”Smart Hub” för hemmet. Mer om dessa kanske kommer i en kommande post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s