iPhone 7, vad kan vi vänta oss?

Nu är det faktiskt mindre än en vecka kvar till Apples event den 7:e september, där de förväntas visa upp nästa modell av iPhone för världen.
Här nedan ska jag försöka summera de rykten som läckt ut den senaste tiden.
Än så länge är det ju bara Apple själva som vet exakt vad som väntar, men jag har försökt att bara ta med den informationen som känns mest trolig.
Alla bilder är också spekulationer, även om man nu med ganska stor säkerhet vet ungefär hur den kommer att se ut.

Nytt A10 chip från tillverkaren TSMC på 2,4-2,45 GHz, som ska göra nästa modell ytterligare lite rappare. Med tanke på att Apples mobiler i sig är väldigt rappa så är nog en uppgradering att vänta här.

chip-A10-Apple.png

Hej då 16 GB! Ja det verkar faktiskt som att Apple äntligen har förstått att instegsmodellen måste ha mer lagringskapacitet än de tidigare 16 GB-modellerna.
Det är detta minne som avgör hur många appar, bilder, musik och annat som man kan lagra på sin telefon och med tanke på att folk använder allt ovanstående mer och mer, så måste Apple öka lagringskapaciteten.
De nya modellerna spås få 32 GB, 128 GB och 256 GB.

Fem färger att välja på! Detta är väl en av de saker där rykten har härjat fritt och det har spekulerats i flera nya färger.
Men det senaste ryktet (som verkar styrkas av läckta delar) är följande:
Silver, Gold, Rosegold, Dark Black och Piano Black (en blank svart modell).
Om detta stämmer så innebär det att nuvarande Space Grey utgår.

95CD3026-40B2-4470-B386-5AED96072314

Vattenskyddad! Redan iPhone 6S visade sig vara till viss del skyddad mot fukt och vatten även om Apple aldrig officiellt gått ut med detta.
Men nu verkar det som att Apple kanske tar ett kliv till och ger den en IPX7-klassificering som skulle betyda att den ska klara stänk, dusch och även nedsänkning i vatten en kortare stund.

iPhone-6-Water

Inget 3,5 mm hörlursuttag! Detta är väl det ryktet som är mest bekräftat av alla rykten, tyvärr!!
Apple kommer med all säkerhet att plocka bort det hörlursuttag som vi alla är vana vid att använt och istället får man använda samma ”Lightningport” som används för laddning idag. Anledningen till detta kan antingen vara att man vill höja kvaliteten på ljudet som lämnar mobilen eller att det då blir ytterligare lite lättare att vattensäkra mobilen.
Men det mest troliga är väl att de då får ytterligare en möjlighet att tjäna ännu lite mer pengar på ytterligare ett för Apple exklusivt uttag. Ryktet säger dock att iPhone 7 levereras med både hörlurar med den nya kontakten, samt en adapter. Vi får väl se……

79B97CBE-79C6-4188-9E51-CA57005567D4

Dubbla kameror i iPhone 7 Plus. Den större modellen av iPhone verkar få dubbla bakre kameror för att kunna ta mer avancerade bilder. Tekniken finns redan idag hos vissa andra tillverkare. Även den ”vanliga” iPhone 7:an kommer förmodligen få uppdaterad kamera och äntligen få optisk bildstabilisering som endast 6 Plus och 6S Plus haft tidigare.

IMG_5430

Ny design! Det verkar inte bli någon större designförändring denna gången, även om antennlinjerna på baksidan verkar få en annan, mer dold design.

IMG_5428

Detta och säkert många små mindre förändringar verkar vara vad vi har att vänta av årets modell. Men först på onsdag kväll så får vi säkert veta vad Apple har planerat för oss konsumenter.

Lita på att detta kommer följas upp i nästa inlägg på TeknikPappa!

P.S
Du har väl inte missat att du enkelt kan prenumerera på nyhetsbrevet via mail, så du inte missar något inlägg.

En reaktion till “iPhone 7, vad kan vi vänta oss?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s